ÖZDEMİR BAŞKANLA HAYMANA TURİZM`DE BAŞARIYI YAKALADI

Termal Turizmin önemli merkezlerinden birisi olan Haymana yıllardır hak ettiği değeri Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT döneminde bulmaya başladı. Seçimden sonra Haymana'da güven ve huzurun dikkate değer bir şekilde artması, yabancı turistlerinde Ha

19.08.2014 13:33:01 0
ÖZDEMİR BAŞKANLA HAYMANA TURİZM`DE BAŞARIYI YAKALADI

Termal Turizmin önemli merkezlerinden birisi olan Haymana yıllardır hak ettiği değeri Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT döneminde bulmaya başladı. Seçimden sonra Haymana’da güven ve huzurun dikkate değer bir şekilde artması, yabancı turistlerinde Haymana’yı keşfetmesini sağladı. Özellikle kaplıca tedavisi için Haymana’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin; gece geç saatlere kadar aile parklarında oturması, sohbet etmesi, sokaklarda güvenli bir şekilde gezmesi yeni gelecek turist sayısını da arttırıyor. Son aylarda Haymana sokaklarında yabancı turistlere rastlanması, Haymana halkının yanı sıra Haymana esnafının da yüzünü güldürüyor.
Geçtiğimiz günlerde 10 farklı ülkeden 13 yabancı öğrenciyi ağırlayan Haymana Belediyesi, termal turizmin gelişmesi, Haymana kültürünün ve tarihinin tanıtılması için gelen misafirlerle yakından ilgileniyor. Meksika, Amerika, Belçika, Fransa, İtalya, Rusya, Mısır, Slovenya, Letonya, Romanya gibi ülkelerden ziyarete gelen 15 - 18 yaş arası turist öğrenciler; önce Cimcime Termal Tesisleri’nin soğuk su havuzunda daha sonrada Hayme Kaplıca Otel’inin termal sıcak su havuzunda gönüllerince eğlendiler. Haymana Belediyesi Başdeğirmen Aile Parkı’nda piknik yapan öğrenciler, Cimcime Sultan Türbesi’ni de ziyaret ettiler. Haymana’nın meşhur içeceği koruk suyunu çok sevdiklerini söyleyen turist öğrenciler, ayrılırken de hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmediler.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04