TÜP BEBEK TEDAVİSİ NEDİR NASIL UYGULANIR (IVF )

Çocuk sahibi olamayan bireylerin tüp bebek yaptırmaktan çekinmelerİnin nedeni, toplum içinde tüp bebek sahibi olan ailelerin yadırganmaları bilgi eksikliğimizden kaynaklanmaktadır.

Sağlık 25.02.2015 19:33:24 0
TÜP BEBEK TEDAVİSİ NEDİR NASIL UYGULANIR (IVF )
kadınlarda tüp bebek tedavisi uygulanır. Bu tedavide erkek ve dişi döl hücreleri laboratuar ortamında birleştirilir ve bu birleşim sonucu oluşan embriyoların rahim’e transferi ile tamamlanır.
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Uygulanır ?
Öncelikle anne ve babadan alınan üreme hücreleri vücut sıcaklığına yakın bir ortamda 48 saat boyunca bekletilir. İşte bu bekleme sırasında yumurtaların yaklaşık olarak yarısında döllenme meydana gelir. Döllenmiş olan yumurtalara embriyo yani cenin adı verilir ve bu embriyoların anne rahmine yerleştirilmesi ile tedavi tamamlanır.
Embriyo transferi adına verilen bu transfer sonrası kadınların yaklaşık olarak %50′si hamile kalır. Çok nadirde olsa ne yazık ki bazı kadınlar tüp bebek tedavisi sonrasında da gebe kalamamaktadır.
Gebe kalamama riskini azaltmak için embriyo sayısı artırılır ancak embriyo sayısının artırılması çoğul gebelik riskini de artırır. Bu nedenle 35 yaş üstü kişilerde embriyo sayısının artırılmasına pek gidilmez ya da bireylerin isteği göz önüne alınarak artırılır.
Tüp Bebek Tedavisi 
Tüp bebek tedavisinde hızla ilerlemeler kaydedilmiş ve önceleri yalnızca yumurtalarında hasar oluşan kadınlarda uygulanan bu tedavi yöntemi günümüzde pek çok hastalık nedeniyle bebek sahibi olamayan kişilerde uygulanmaya başlamıştır.
Kısırlık, düşük ve zayıf sperm yapısı gibi nedenlere bağlı olan gebe kalamama durumunda da tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır.
ARTUKLU HABER AJANSI

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04