TÜMSİAD: BUGÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK ÇANAKKALE RUHUNDA SAKLI

TÜMSİAD İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen Ayın Konuğu” programının bu ay ki konuğu Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. İstanbul Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Ü

Gündem 29.03.2014 12:08:59 0
TÜMSİAD: BUGÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK ÇANAKKALE RUHUNDA SAKLI

 

TÜMSİAD: BUGÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK ÇANAKKALE RUHUNDA SAKLI

TÜMSİAD İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Ayın Konuğu” programının bu ay ki konuğu Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. İstanbul Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜMSİAD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı.

Çanakkale bir hilal uğruna ne güneşlerin batabileceğini anlayabilmektir

TÜMSİAD İstanbul Şube Merkezi`nde gerçekleştirilen konferans öncesi bir konuşma yapan TÜMSİAD İstanbul şube başkanı Eyüp Topal, Çanakkale’de verilen mücadelenin şimdiki nesil için bir ders niteliğinde olduğunu belirtti. Çanakkale`yi anlatmak ve anlatmanın son derece önemli olduğunu dile getiren Topal, "Dünümüz, Çanakkale`nin ruhunda saklı. Bugünün sorunlarını da çözmek yine Çanakkale ruhunda gizli. Yarın eğer güçlü bir devlet olacaksak, geleceğe emin adımlarla yürüyeceksek, bu ruhu anlamak ve içimizde hissetmek son derece önemlidir. Çanakkale ruhu nedir diye sorduğumuzda aslında bir hilal uğruna ne güneşlerin batabileceğini anlayabilmektir. Çanakkale ruhu demek, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle o vatan toprağının evlatlarının kucak kucağa bir kabirde yatmasıdır. İşte bizler de bu akşam Çanakkale ruhunu anlamak ve anlatmak üzere buradayız. Bizlere bu cennet vatanı miras bırakan aziz şehitlerimize Allah`tan rahmet dileyerek, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Bahadıroğlu: Cumhuriyet Türkiye`si sonsuza kadar yaşayacak

Daha sonra verdiği konferansta, Çanakkale ruhunun önemine değinen Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale`de savaşan her bir şehidin Allah rızasını gözeterek cephelerde yer aldığını belirtti. Çanakkale ruhunu anlaşılması ve anlatılması gerekliliğine vurgu yapan Bahadıroğlu, Çanakkale zaferinin inanan ve ihlaslı bir ruh anlayışıyla elde edildiğini belirtti, Bahadıroğlu, "Eğer bu topraklarda Osmanlı insanının kıble yürekli olmasını sağlayan malzemeyi bu topraklarda üretemeseydik, Varna`ya gelene teslim olurduk, Çaldıran`a gelene teslim olurduk, Preveze`ye, Çanakkale’ye, Sakarya’ya gelenlere teslim olurduk. Teslim olmamışsak, 5 bin senelik tarihe tarihe kök salmışsak, dönem dönem dünyanın umudu ve ufku haline gelmişsek, bu güne kadar bu topraklarda bütün içeren ve dışardan sarsmalara rağmen, saldırılara rağmen hala yaşıyorsak, bundan sonra da bayrağımızla, ezanımızla, toprağımızla Cumhuriyet Türkiye`si sonsuza kadar yaşayacak, demektir" ifadelerini kullandı.

ARTUKLU HABER AJANSI

Program sonunda TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, Yavuz Bahadıroğlu`na plaket takdim etti.


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19