TÜMSİAD Ege Bölgesine Çıkarma Yaptı

2017 yılı faaliyetlerini değerlendirmek ve 2018 yılı bölge eylem planlarını istişare etmek üzere TÜMSİAD Ege Bölge Toplantısı gerçekleştirildi

Gündem 2.04.2018 10:59:36 0
TÜMSİAD Ege Bölgesine Çıkarma Yaptı

2017 yılı faaliyetlerini değerlendirmek ve 2018 yılı bölge eylem planlarını istişare etmek üzere TÜMSİAD Ege Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. 31 Mart Cumartesi günü Aydın Aymira Otel’de düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak şube başkan ve komisyon üyeleri katıldı. Program öncesinde 30 Mart Cuma günü TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Ege Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, Akdeniz Bölge Başkanı İbrahim Alimoğlu, Genel Sekreter M. Osman Kapıcıoğlu ve Aydın Şube Başkanı Nusrettin Ünal; TÜMSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Cavit Bircan ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerin ardından Vali Yavuz Selim Köşgger, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü, Tunay Çoban, Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevvitoğlu, Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve MHP İl Başkanı Levent İlter katılımı ile Aydın Şube yeni binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Geneişletilmiş Ege bölge toplantısının açılış töreninin ardından programa katılan Vali Yavuz Selim Köşger, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ile birlikte 40 üye firmanın stant açtığı ve ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği fuar alanını gezdi. Programın devamında da proje yatırım, kurumsal organizasyon, sektör ve eğitim konularında çalışmaların yapıldığı toplantılar gerçekleştirildi.

 

Ege bölge toplantısında konuşma yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Ege Bölgesi’nin tarihte bilgiye ışık tutan bilim insanlarının merkezi olduğunu, birçok medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıdığını söyledi. Bölgenin ülke jeostratejik önemini de artırdığını belirten Doğan, ‘’Ege bölgesinin turizm ve ticarete katkısı 153 yıldan beri kesintisiz devam ediyor. Bölgenin GSYİH’ya toplam katkısı yüzde 11 civarında. Bu katkıda İzmir, Manisa ve Denizli öne çıkıyor. 8 milyar dolara yakın ülke ihracatına katkı sağlanan bölgemizde, sanayi ve hizmet sektörü bölgenin lokomotifi sektörlerdir” diye konuştu.

 

KOBİ’ler için İhracatta Rekabet Gücünü Arttırmalıyız

 

Ege bölgesini küresel turizm odağı olarak tanımlayan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bizler de TÜMSİAD olarak şubelerimiz ile birlikte bölge ekonomisine katkı sağlayacak fuarlar, alım heyetleri, iş seyahatleri ve çalıştaylar düzenlemekteyiz. Bugün de Aydın Şubesinde 2017 yılı faaliyetlerimizi değerlendirip 2018 yılı bölge eylem planımızı hayata geçiriyoruz. Ayrıca TÜMSİAD olarak yenilenebilir alternatif enerji kaynakları ve KOBİ’lerimizin ihracatta rekabet gücünün artırılması konusu üzerinde durmaktayız. Bölgede ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi, tarım ve hayvancılıkta modernizasyon ve verimliliğin arttırılması, kültürel mirası korumak, sürdürülebilir kültürel gelişmeyi sağlamak ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi konularında üyelerimizle ve komisyon başkanlarımızla çalışmalar yürütmekteyiz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19