TÜGİAD BAŞKANI YÜCELEN`DEN DEİK AÇIKLAMASI

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, hükümetin DEİK`i Ekonomi Bakanlığı`na bağlama kararını twitter`dan yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Yücelen, TÜGİAD`ın hiç bir zaman DEİK yönetiminde söz sahibi olamadığını vurgulayarak eli

Gündem 12.09.2014 17:22:42 0
TÜGİAD BAŞKANI YÜCELEN`DEN  DEİK AÇIKLAMASI

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, hükümetin DEİK`i Ekonomi Bakanlığı`na bağlama kararını twitter`dan yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Yücelen, TÜGİAD`ın hiç bir zaman DEİK yönetiminde söz sahibi olamadığını vurgulayarak elit hiyerarşik veya bürokratik hiyerarşik bir yapının değil iş dünyası STK`larının adil ve ortak yönetimine katılacağı bir DEİK`in faydalı olacağını söyledi. TÜGİAD`ın  DEİK`in kurucu üyelerinden biri olduğuna dikkat çeken Yücelen, TÜGİAD üyelerinin DEİK tarafından düzenlenen dış gezilere siyasi görüşlerinden bağımsız olarak katılabildiklerini belirtti.  DEİK`in kamulaştırılmasının üzerinde tartışılması gereken bir konu olduğunu belirten Yücelen, siyasetin karışması halinde hem iş dünyası hem de Türkiye ekonomisi için tatsız sonuçları olacağına ilişkin kaygılarını paylaşarak; elitlerin veya bürokratların değil, tüm iş dünyasının ve bürokratların ortak olarak yönettiği DEİK talep etti.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen`in twitter`dan dile getirdiği görüşleri şöyle:

TÜGİAD DEİK kurucu üyelerinden biriydi. Düzenledikleri dış gezilere siyasi görüşlerinden bağımsız olarak üyelerimiz katılabiliyordu

Genç işadamlarının, bağımsız,bağlantısız @TUGIAD aracılığıyla Bakan ve hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile arkalarında desteği hissederek dış dünyaya açılabilmeleri açısından önemli bir kuruldu.

Fakat hiçbir zaman TÜGİAD’ın DEİK yönetiminde söz sahibi olamadığını,yönetimlerin hiçbirinde yer alamadığını söylemek gerekir.

 

 

ARETUKLU HABER AJANSI



30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% -0,02
  • EURO

    34,93% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2427,19% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3910,49% 0,00