TÜED 8.077 TL SEYYANEN ZAM İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 6 Milyon'u 7 Bin 500 TL'yi aşamayan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedirler.

Yaşam 27.07.2023 08:54:00 0
TÜED 8.077 TL SEYYANEN ZAM İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 6 Milyon'u 7 Bin 500 TL'yi aşamayan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedirler.

Bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 6 Milyon’u 7 Bin 500 TL’yi aşamayan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedirler.

Emekli aylıkları, birer maaş olmaktan çıkmış ve adeta bir sosyal destek ödemesine, sosyal yardıma dönüşmüştür.

Asgari ücretlilerimizi rahatlatacak, memurlarımızı ve kamu işçilerini rahatlatacak tedbirlerin alınması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir. Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 Bin 500 TL ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki; yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır.

Emeklilere yüzde 25 zam öngören kanun, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emeklilik hakkına erişen topluluğumuzda, büyük bir hüsranla karşılanmıştır.

Talebimiz, emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 Bin 500 TL üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25 + 4 Bin TL seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesidir. Böylelikle, kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir.

Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacağını ve bunu hakkıyla takdir edeceğini ifade etmiştir.

Lakin bütün iyi niyetli çabalarımıza ve bu hatadan dönülmesi yönündeki taleplerimize rağmen, bozulan ekonomik dengelerin faturası “Emekli, Dul ve Yetimlerimize” çıkarılmıştır.

Açlık sınırının çok altında kalan gelirleriyle yaşam mücadelesi veren emeklilerimiz, akaryakıta gelen yüksek oranlı zamların; iğneden ipliğe her şeye yansıyacağını defalarca ifade etmiştir. Nitekim sonuç da böyle olmuş ve emeklilerimiz, zamlanan ilaçlarını bile alamaz hale gelmiştir.

EMEKLİ AYLIKLARINA DERHAL, KÖK ÜCRETE YANSIYACAK ŞEKİLDE, 8077 TL SEYYANEN İYİLEŞTİRME YAPILMALIDIR…

 

imza kampanyasına destek vermek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

https://chng.it/x4h87HsFp2

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler: . SEYYANEN KAMPANYASI BAŞLATTI
31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00