?Trump şantaj altında karar verdi?

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı`nın ABD`nin Kudüs kararı ile ilgili tespitleri ve görüşlerini açıkladı.

Gündem 7.12.2017 07:34:16 0
?Trump şantaj altında karar verdi?

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı'nın ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili tespitleri ve görüşlerini açıkladı.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı'nın  ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili tespitleri ve görüşlerini ise şöyle:

 

''Her şey haçlı seferleri ile başladı. Birinci Dünya Savaşı Osmanlı devletini dağıttı; İkinci Dünya savaşı ile İsrail kuruldu. İngilizlerin İsrail devletini kurmasından Körfez Savaşına kadar aynı amaç için uğraşıldı.

Osmanlıdan kalan coğrafya kolonyal hale geldi

Kapitalizm yeni haçlı seferidir. O gün haçlı seferi ile ne yapmak istedilerse bugün aynı şeyi kapitalizm ile yapıyorlar.

İsrail Müslümanların kıblesini ellerinden almak istiyor.

Müslümanlar tarihin en büyük trajedisine maruz bırakılmak isteniyor. İslam tek tehdit haline getirildi; başka bir tehdit yok onlara göre. Komünizm, anti kapitalizm, açlık, kıtlık hiç biri yok.

ABD müttefiklerini köktendinciler arasından seçti. ABD ve İsrail kökten dinci. Buna karşılık İslam coğrafyasına ılımlı İslam adı altında ihanet dayatılıyor. Fetö de bize aynı ihaneti dayatmıştı

ABD'nin ve İsrail’in gizli müttefikleri radikal İslami guruplardır. Daeş, boko haram gibi.

Kudüs başkent ilan edilince

İsrail zaten Kudüs’ü başkent ilan etmişti, ancak dünya da tanıyan yoktu.

ABD büyükelçiliğini buraya açmakla “de facto” olarak yani fiili olarak Kudüs’ün başkent olmasını tanımış oluyor.

Bundan sonra büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıyacak olanlar var. Bu bir yol ayırımı.

Tedhiş ve terör bir yöntem olarak kullanılacak. Kabul etmeyenler zillete mahkum edilecek. Herkes tarafını seçsin diyecekler. Kudüs bir turnusol kağıdı olacak.

Avrupa ülkelerinin ne yapacağı belirsiz, özellikle Avrupa’nın Hollanda gibi küçük ülkeleri nasıl direnecek. Bu oyun basit bir oyun değil. Bu açılım herkesi temellerinden zorlayacak. Müslüman Arap ülkeleri için de büyük bir felaket olacak bu tercih.

İslam ülkelerinden biri bu akıma katılacak olursa, o ülkelerde kontrol edilemez gruplar direnecek. Rejimler değişecek; iç çatışmalar çıkacak. Dini guruplar devlet organları tarafından tamamıyla tasfiye edilecek.

Filistin de intifada başlayacak; bunlar acımasızca yok edilecek. Müslümanların insan olduğu fikri zaten batı da tamamıyla yok edilmişti.

Trump şantaj altında; Mike Flynn’ın Rusya anlaşması, Mike Flynn’ın Türkiye ile görüşmeleri, kızı Ivanka ve damadı Jarad Kushner üzerinden bu şantaj gerçekleştiriliyor. Trump’ı “ımpeachment” yani ihanet ve görevi kötüye kullanmak ile suçlayıp başkanlıktan indirmeyle tehdit ediyorlar.

Kaos halinde herkes kendi temellerine döner.

İsrail temelinde teröristlerce kuruldu.

ABD Avrupa haydutlarının, kanun kaçaklarının kurduğu bir ülke.

İsrail terörist leşti yeniden; ABD haydut devlet haline dönüşüyor.

Kaosu çıkaranlar yeni bir kozmos yani bir düzen kurmak için bunu çıkarıyor.

Tek kutuplu dünya ile kaos başlatıldı, kozmos kurulmak üzere.

ABD, Çin ve Hindistan ve Rusya gerçek gücüne evrilmeden son noktayı koymak istiyor.

Kudüs’ün arka planında ABD'nin ve İsrail in reel gerçek menfaatleri var; tatlı suya hakim olacak, egemenliği bozulmayacak.

İslam ülkelerinden birinin nükleer bombası olsa bunu yapardı. ABD ve İsrail bunun için de hızlı hareket ediyorlar.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04