TRT GAP Tarafından Kızıltepe?de Canlı Yayın

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ TRT GAP Diyarbakır Radyosu?nun ?Yöremizden Programımız Bugün Şehrinizde Sizinle Birlikte? programının canlı yayın konuğu oldu.

Mardin 24.01.2018 15:38:22 0
TRT GAP Tarafından Kızıltepe?de Canlı Yayın

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun “Yöremizden Programımız Bugün Şehrinizde Sizinle Birlikte” programının  canlı yayın konuğu oldu.

 

TRT GAP’ın vatandaşlarla yaptığı röportajda Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’a yapılan çalışmalar hakkında memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar aynı zamanda alt yapı, su, elektrik, temizlik ve eğitimle ilgili çalışmalarda eksiklikler olduğunu vurguladı. Kızıltepe Belediyesinde gerçekleşen canlı yayında TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Başkan ODABAŞ, vatandaşların eksik gördüğü konular hakkında konuştu.

 

Alt yapı çalışmalarında Aşiti Mahallesi ve ilçe merkezimizdeki ana hattı tamamlamadan gerekirse 2019 öncesi Hastane Caddesi'nde ve Urfa Caddesi'nde doğalgaz alt yapı çalışmalarımız tamamlanacaktır diyen ODABAŞ: “Hemen arkasından parke taşları kaldırarak şehir merkezinde de sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

 

Yaz aylarında vatandaşların çektiği su sıkıntısıyla ilgili ODABAŞ: “2014 yılından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasıyla beraber MASKİ Genel Müdürlüğü kuruldu. Bununla birlikte su aboneliği su dağıtım hizmetleri tamamen MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. 2008 yılı içerisinde beyazsudan yine devlet su işleri tarafından hat oluşturuldu ve beyazsuyu hem Kızıltepemize hem Mardin’e kadar iletilmektedir. Ancak şebeke de bazı problemler var biliyorum ki MASKİ Genel Müdürlüğümüz Büyükşehir Başkanımız Sayın Valimiz bu şebekenin yenilenmesi için çalışmalarını projelerini sürdürüyorlar. Bu projede tamamlandıktan sonra vatandaşımız en kısa zamanda suya kavuşacaktır su kesintisi olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Belediyelerin En Önemli Görevlerinden Birisi Çevre Temizliği

 

ODABAŞ: “ Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi çevre temizliğidir. 200’ün üstünde personellerimizle çöpleri topluyoruz, yer yer şikayetler oluyor olması muhtemel bunları en aza indirmek için araçlarımızla personellerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçe geneline baktığınızda çok geniş bir coğrafyadayız en uzak köyümüz 50 km mesafede şehir merkeziyle beraber buralardan da çöp toplanıyor. Özellikle kırsalda gübre ve çöplerin depolanması söz konusu bunları gidermek üzere bir proje başlattık. Köy merkezlerimize çöp toplama merkezleri inşa edeceğiz. 50 km uzaklıktaki köylerimize de haftada bir iki defa gidip o çöp toplama merkezlerimizden halkımızın sağlığını tehdit etmeyecek bir şekilde onları biriktirdikten sonra oralardan alacağız. Böylelikle tarım alanlarını toprağı muhafaza etmiş olacağız.” dedi.

 

Eğitimin önemini vurgulayan ODABAŞ: “Eğitim gerçekten de çok önemli eğitim noktasında son on beş senedir ülkemiz fiziki imkanları artırma noktasında çok önemli işler yapıyor. Kızıltepe’de açık öğretimle birlikte saydığımızda 74 bin tane öğrenci, 3 bin 500 öğretmen ve 238 tane eğitim kurumumuz var. Binalarımızın nitelikleri çok şükür iyi sınıflarımızda akıllı tahtalar var. Biz eğitim kurumlarımızın fiziksel eksikliklerini mümkün mertebe gidermeye çalışıyoruz. Bu sömestr tatilinde yapacağımız tadilatlarla beraber 30’un üzerinde okulun da tamir ve tadilatını bakımını yaptık. Çocuklarımıza okullarını sevdirmeye gayret ediyoruz, her okul bahçesine park yerleştiriyoruz. Kızıltepe’deki öğrencilerin başarılı olmalarını istiyoruz, buna belediye olarak da katkı sağlayacağız. İhale aşamasını tamamlayıp yapım aşamasına geçmekte olduğumuz Gençlik Merkezi’nde çocuklarımızın üniversite ortaöğretim sınavlarına hazırlanmaları için kurslarımızı açacağız. Eğitim en önemli meselemiz, eğitim geleceğe yatırım demek bunun farkındayız.” dedi.

 

ODABAŞ: “Burada bir şekilde uyuşturucuya bağımlı olmuş gençlerimizi muhafaza etmek için Engelsiz Yaşam Atölyesinin yanında Bağımlılıkla Mücadele Merkezi çok yakın bir zaman içerisinde faaliyete girecek. Orada en az 150 gencimizi değişik kurslar ve aktivitelerle boş tutmayarak bu illetten uzak tutmaya gayret edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI*MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04