TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA AMASYA?YA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 9. su düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında Amasya standı büyük ilgi gördü.

11.12.2015 09:38:07 0
TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA AMASYA?YA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 9. su düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında Amasya standı büyük ilgi gördü. Fuara Amasya ilini temsilen Vali İ. Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve turizm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda işletmeci katıldı. 

Çok sayıda ülkeden ve yurt içinden turizm firmaları ile diğer sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarda, Amasya standı büyük ilgi gördü. 230 m²’lik geniş bir alana kurulan Amasya standına bu yıl Amasya ilinde  faaliyet gösteren turizm işletmeleri de kalabalık bir heyetle katıldı. Günboyu Valiler, Belediye Başkanları, Turizm Acentelerinin yetkilileri ve ziyaretçilerin akınına uğrayan Amasya standında konuklara yöresel ürünleri ikram edildi.

Amasya standına olan yoğun ilgi üzerine bir açıklama yapan Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Amasya 8500 yıllık tarihi ile 17 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış, çok önemli bir medeniyet şehridir. Tarihin her döneminde sadece Anadolu’da değil dünya tarihinde önemli bir yer edinmiş, kendisini kabul ettirmiş bir uygarlık şehridir. Amasya’nın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri anlatmakla bitmez. Harşena Kalesi, Kral Kaya Mezarları, Yalıboyu Evleri, Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserleri ile her tarafı adım adım tarih kokan Amasya geçmişten günümüze bir medeniyet köprüsüdür.

Sultan Çelebi Mehmet döneminde Osmanlı Devleti’nin adeta ikinci kuruluşuna ev sahipliği yapan Amasya, Milli Mücadele ve Cumhuriyete giden yolda da önemli bir rol oynamıştır. Birçok kudretli Osmanlı Sultanı Amasya’da şehzadelik yaparak yetişmişlerdir. Bu güzellikleri tanımak İçin herkesi Amasya’ya davet ediyoruz. Amasya’mız sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Doğal güzellikleri bakımından da son derece zengindir. Amasya aynı zamanda çok önemli bir tarım ilidir. Dünyanın en güzel elması, en güzel kirazı, en güzel bamyası burada yetişir. Böylesine önemli bir potansiyele sahip Amasya’mızı bizler her türlü ortamda anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü bu güzellikler sadece Amasya halkına değil, bütün insanlığa sunulmuş güzellikler ve özelliklerdir. Bunları tanımak üzere herkesi Amasya’ya davet ediyoruz. Amasya’nın güzelliklerinden vatandaşlarımızın faydalanmasını istiyoruz. Amasya halkı son derece sıcak, samimi ve misafirperverdir. Dışarıdan gelecek olan misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağımızdan hiç şüphemiz yoktur.”dedi.

Vali İ. Halil Çomaktekin Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının resmi açılış programına da katılırken, açılışı Kültür ve Turizm Bakanı  Mahir Ünal yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda turizm acentesinin de katılım sağladığı Fuarda, Vali Çomaktekin ayrıca bir çok ilin standını ziyaret ederek, görüşmeler gerçekleştirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR.


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35