TRAFİK OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ OLDULAR

Mardin 29.05.2014 00:02:22 0
TRAFİK OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE  DÖRDÜNCÜSÜ OLDULAR
Türkiye Trafik Olimpiyatların´da Mazıdağı Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri Dördüncülüğü Kazandi.Türkiye Trafik Olimpiyatlarına katılan Mazıdağı Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri 80 Okul arasında yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye dördüncülüğünü kazanarak,önmeli bir başarıya imza attı
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU  Trafik Olimpiyatlarında  temsil eden ve Türkiye Dördüncüsü olan  Mazıdağı Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Abdulmecit TUNA, Yakup TUNA, Murat YERSİZ,  Mahmut SURUN, ve Ergün ADSAY , danışman  öğretmenleri Fatih GÜNDOĞDU ve okul müdürü Hamdullah GAYIR’I makamında kabul ederek,  kazandıkları Türkiye dördüncülüğü başarılarını tebrik etti.
  Öğrencilerin planlı ve öz güvenle çalışmaları ve öğretmenlerimizin  öz verili destekleri ile yakalanan bu başarıda  emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, başarılarının devamını temenni eden Mardin Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,Okul Öğrencileri ve İdarecilerini kutlayarak elde edilen başarıdan dolayı kutladı.

Türkiye Trafik Olimpiyatları Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi çatısı altında hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi, liseli gençlerde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı geliştirmeyi amaçlıyor.

Goodyear’ın desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde, gençlerin trafik güvenliği konusunda sorumluluk almalarını ve aktif öğrenme süreçlerine dâhil olmalarını teşvik etmek amacıyla Trafik Olimpiyatları yarışması düzenleniyor. Tespit ettikleri bir trafik sorununa yönelik bir kampanya geliştirmeleri istenilen Trafik Olimpiyatları’na yoğun ilgi gösterildi. Bütün liseli öğrencilerin katılımına açık yarışmaya ülke genelinden 80 başvuru oldu.

Ön değerlendirme sonucunda, finale kalan 10 lisenin öğrencileri, kampanyalarını final jürisi önünde sunma fırsatı elde etti. 9 Mayıs 2014’te Ankara’da düzenlenen finalde birbirinden başarılı kampanyalar geliştiren öğrencilerin projeleri arasından Mazıdağı Meslek Lisesi öğrencilerimizin “Güvenli Trafik” projesinin Türkiye dördüncülüğünü kazanması  gurur verici ve sevindirici oldu.

   Ankara Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi’nden, Oğuzhan Solmaz, Dicle Baydar, Yusuf Efe Temiztürk, Buket Civan ve Can Berk Çalbay isimli öğrenciler, öğretmenleri Selçuk Arslan danışmanlığında hazırladıkları, Engel Sen Olma! isimli kampanyalarıyla birinci;

İstanbul Güngören Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu Lisesi’nden, Arıkan Kaya, Mert Dikbıyık, Burak Topçu, Yasemin Yazıcı ve Berk Duman isimli öğrenciler, öğretmenleri Hasan Dinçer Ekmekçi danışmanlığında hazırladıkları, Yaya Geçitlerinde Yol Bizim isimli kampanyalarıyla ikinci;

 Çanakkale Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden, Mustafa Durmaz, İbrahim Türken, İsmail Can Işık, Sezgin Gödel ve Atakan Özkan isimli öğrenciler öğretmenleri Burhan Öztürk danışmanlığında hazırladıkları, Güvenli Motosiklet Kullanımı ve Kask Takma isimli kampanyalarıyla üçüncü oldu.

 

``Haberin Oldığu Her Yerde``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler:
28.6° / 18°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59