TRABZONSPOR 105.RANDEVUSUNDA LAZIO İLE KARŞILAŞACAK

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı`nda saat 20.00`de başlayacak Maç , İsveç Futbol Federasyonu`ndan Martin Hansson`un görev yapacağı karşılaşmada, Hansson`un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Joakim Flink yapacak.

Spor 3.10.2013 07:21:13 0
TRABZONSPOR 105.RANDEVUSUNDA LAZIO İLE KARŞILAŞACAK

UEFA Avrupa Ligi`nde yarın Lazio ile karşılaşacak olan takımımız, Avrupa kupalarındaki 105. maçına çıkacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı`nda saat 20.00`de başlayacak ve İsveç Futbol Federasyonu`ndan Martin Hansson`un görev yapacağı karşılaşmada, Hansson`un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Joakim Flink yapacak.

Stat: Hüseyin Avni Aker

Tarih: 3 Ekim 2013 Perşembe

Saat: 20:00

Yayın: NTV



Trabzonspor  bugüne kadar oynadığı Avrupada 104 maçta 39 galibiyet, 27 beraberlik, 38 yenilgi aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 137 kez havalandıran Bordo Mavili ekibimiz, kalesinde ise 143 gol gördü

Trabzonspor , ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası`nda 54, Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası`nda 8 maç oynadı. Takımımız, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi`nde oynadığı toplam 56 maçta 22 galibiyet elde etti.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu`nda sahasında İtalya`nın Lazio takımıyla Bugün sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor`un teknik direktörü Mustafa Akçay, maçın kilidinin sabır üzerine kurulu olacağını söyledi.

Akçay, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı`nda düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

"Kendi sahamızda oynayacağımız ama favrosinin Lazio olduğu bir maça yarın akşam çıkacağız" diyen Akçay, "Deneyimi, birikimleriyle ve elindeki oyuncuların düzeyi yüksek 23 oyuncuya sahip, kendi liginde 6. sırada olan Lazio ile oynayacağız. Rakibimizi saygı duyulması gereken bir rakip olarak göreceğiz. Maçın her dakikasında saniyesinde bunu hatırlayarak oynayacağız" dedi.

Bunun kendi evlerinde mahkum oynayacakları ya da çok geride duracaklarını göstermediğini söyleyen Akçay, şöyle devam etti:

"Sabırlı, direkt oyunla kaleye giden yolları iyi bularak oynamak istiyoruz. Rakibimizin de oyun planının sabır üstüne kurulu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yarın akşam maçın kilidi bence sabır üzerine kurulu olacak. Fenerbahçe müsabakası öncesi Lazio müsabakasının değerlerini yükseltmek istiyoruz. Bu nedenden dolayı da Lazio maçı bizim açımızdan iki kez daha önemli hale geliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Takım olarak yükseliş halindeyiz. Yarın da bunu devam ettirmek isteyeceğiz. Çabamız bu yönde olacak. Umuyorum bunu başaracağız."

Akçay, bir gazetecinin Lazio`yu neden favori gördüğünü sorması üzerine de "Bu sonuçlara neden mi varıyoruz, elimizdeki istatistiklerle varıyoruz. Her iki tarafın olumlu, olumsuz yanlarına bakıyorsunuz. Zaten taktiğin kelime anlamını ifade ettiğimizde kendi artılarınız, rakibin artıları, kendi eksiklikleriniz ve rakibin eksikliklerini tartıp yapılabilecek olan stratejiler demektir. Zaman zaman teknik adamların konuşmalarında farklı hedefler geliştirerek farklı stratejiler oluşturulabilir" ifadelerini kullandı.

Lazio maçının 6 puanlık değerinde bir maç olduğunu söyleyen Akçay, " Bizim hesaplarımıza göre grupta 11-12 puanlık bir sonuç bir ust tura devamı getirecektir. Bunun için galip gelirsek üst tura çıkma şansımız yüzde 50 olur diyebilirim" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi eleme turlarını yenilgisiz geçen ve tarihinde ilk kez gruplara kalan bordo-mavililer, gruptaki ikinci maçını da kazanmanın planlarını yapıyor.

Bu sezonki Avrupa serüvenine UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan başlayan Trabzonspor, İrlanda temsilci Derry City`i 4-2 ve 3-0`lık skorlarla elemeyi başardı. Karadeniz fırtınası 3. ön eleme turunda eşleştiği Belarus ekibi Dinamo Minsk`i de 1-0 ve 0-0`lık skorlarla geçti. Play-off turunda da Arnavutluk takımlarından Kukesi`yi 2-0 ve 3-1`lik sonuçlarla mağlup eden Trabzonspor, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazandı.

Bordo-mavililer, J Grubu`ndaki ilk maçında da deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol`u 2-1 mağlup ederek, grup maçlarına da 3 puanla başladı. Gruptaki ikinci maçını yarın sahasında İtalya temsilcisi Lazio ile yapacak olan Trabzonspor, güçlü rakibini yenerek hem yoluna kayıpsız devam etmek hem de 7 maçlık namağlup ünvanını devam ettirmek istiyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını idmanla tamamlayacak olan Trabzonspor`da, Torku Konyaspor maçında sakatlanan Soner Aydoğdu dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Lig maçlarında kendilerini yalnız bırakan taraftarların bu maçta stadı doldurmasını bekleyen bordo-mavililer, onların da desteği ile sahadan iyi bir sonuçla ayrılacağına inanıyor.

AVRUPA`DAKİ 105. MAÇ

Trabzonspor, Lazio karşılaşmasıyla Avrupa kupalarındaki 105. maçına çıkacak. Bordo-mavililer, Avrupa`da bugüne kadar oynadığı 104 maçta 39 galibiyet, 27 beraberlik, 38 yenilgi aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 137 kez havalandıran Fırtına, kalesinde ise 143 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası`nda 54, şimdi organize edilmeyen Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 ve yine şimdi organize edilmeyen UEFA İntertoto Kupası`nda 8 maç oynadı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi`nde oynadığı toplam 56 maçta 22 galibiyet elde etti.

MAÇI İSVEÇLİ HANSSON YÖNETECEK

Hüseyin Avni Aker Stadı`nda saat 20.00`de başlayacak müsabakayı İsveç Futbol Federasyonu`ndan Martin Hansson yönetecek. Hansson`un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Joakim Flink yapacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TRABZONSPOR


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07