Topluma Yön Veren Dijital Yöntemler Proje Sergisi

Ankara Yenimahalle Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulunda önce ki hafta e-Twinning kapsamında “Topluma Yön Veren Dijital Yöntemler” adlı proje konulu sergi açılışı yapıldı.

Ankara 29.04.2022 00:51:00 0
Topluma Yön Veren Dijital Yöntemler Proje Sergisi

Ankara Yenimahalle Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulunda önce ki hafta e-Twinning kapsamında “Topluma Yön Veren Dijital Yöntemler” adlı proje konulu sergi açılışı yapıldı.

Açılısını Okul müdürü Hüseyin Çakır’ın yaptığı sergiye, öğretmenler, projede görevli öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışta sergi ile ilgili bilgi veren Öğretmen Hatice Şahin “Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulunda e-Twinning kapsamında Topluma Yön Veren Dijital Yöntemler adlı projeye başlatılmıştır. Mart ayında başlayan proje 10 Türk öğretmen ve 57 öğrenci ile sürdürülmektedir” dedi. Şahin “Proje, öğrencilerimizin 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazanmalarını, bu becerileri aktif olarak eğitimlerine entegre etmelerini ve teknolojiyi tüketen değil üretebilen nesiller olmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.” Diyerek konuşmasını söyle sürdürdü. “Bu doğrultuda; teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için eğitimin vazgeçilmezi olan ve günümüz dünyasının kaçınılmazı olan dijital uygulama ve yöntemler projenin odak noktası olmuştur. Proje kapsamında öğrencilerin Web2.0 araçlarını günlük hayatlarında aktif bir şekilde kullanması ve özgün materyaller geliştirmeleri hedeflenmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerle çevrimiçi ve yüz yüze toplantılar, öğrenci-öğretmen ve öğrenci-öğrenci etkinlikleri, ortak okuldaki öğrenci ve öğretmenlerle karma takım çalışmaları yapılmıştır. Projemiz dâhilinde yapılan etkinliklerde öğrencilerimiz keyifli vakit geçirmiş, bir taraftan eğlenirken bir taraftan da eğitimde kullanılan dijital araçları öğrenmiş ve geleceğin mesleklerini tanıma imkânı elde etmiştir. Aynı zamanda da işbirlikçi çalışmayla hem bireysel hem de takım çalışmalarında özgün ürünler ortaya çıkarmışlardır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

               Açılışın ardından Proje süresince öğrenciler tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerden oluşan sergi ziyaretçiler tarafından ilgi ile takip edildi.

               Okul Müdürü Hüseyin Çakır sergi sonunda projede görevli öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00