TOFD iftar Yemeğine Yoğun İlgi

20 Temmuz 2013 Cumartesi günü AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün katılımıyla Türkiye omurilik Felçlileri Derneği merkezinde gerçekleştirilen iftar organizasyonuna ilgi yoğun oldu.

Gündem 22.07.2013 23:14:30 0
TOFD iftar Yemeğine Yoğun  İlgi

20 Temmuz 2013 Cumartesi günü AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün katılımıyla Türkiye omurilik Felçlileri Derneği merkezinde gerçekleştirilen  iftar organizasyonuna ilgi yoğun oldu.

1998 yılında başta omurilik felçliler olmak üzere tüm ortopedik engellilerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarını çözüme kavuşturmak ve yeni omurilik felçlilerinin olmasını önlemek amacıyla kurulan TOFD, kurulduğu günden bu yana bu amaca hizmet etmek üzere binlerce proje gerçekleştirdi.

Bu projeler; engellilerin iş sahibi olması ve istihdamı, psikolojik destek ve eğitimlerle tiyatro, dans gibi etkinliklerin içinde yer alarak sosyal hayata katılımları, çeşitli kampanyalarla akülü tekerlekli sandalye sahibi olmaları, toplumun başta trafik ve deniz kazaları olmak üzere sonradan gelebilecek engelli olma durumuna karşın bilinçlenmesi gibi pek çok çalışmayı içinde bulunduruyor.

 

Bunların yanında, sosyal etkinliklerle de adını duyuran TOFD bu kez 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü İstanbul Milletvekili Sayın Hakan Şükür Bey’in ve Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin katılımıyla gerçekleşen “İftar yemeği” organizasyonu ile dernek üyeleri, Yönetim Kurulu, Ulusal Basının temsilcileri ve kalabalık bir katılımcı grubu bir araya geldi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleşen iftar programında, Sayın Hakan Şükür’e dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.   

Engellilerin kara, deniz, hava ve raylı sistem ulaşımları ile ilgili, Merkezi ve yerel yönetimlerle yapılması planlanan çalışmalar hakkında düşüncelerimizin de paylaşıldığı iftar organizasyonunda. 5378 sayılı kanun gereği kamu binaları ve toplu taşıma araçları başta olmak üzere, tüm yaşam alanlarında yapılması gereken düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi konusu gündeme getirildi. İftar programında bir konuşma yapan İstanbul Milletvekilimiz Sayın Hakan Şükür; “Hepimizin bildiği gibi, burada bir arazi sorunu var. Bunun artık kesin bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bunun sonuçlarını kısa zamanda alacağımızı düşünüyorum. Bunun yanında Torba Yasa olarak bilinen ve içerisinde engellilerin haklarını gözeten yasaların da bulunduğu bir dizi kanun çalışması yapıldı. Buradan ilgili konularda çalışmalarda bulunarak sıkıntılarınızın giderilmesine çalışacağımızı söylemek istiyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Gerek sosyal, gerek fiziksel anlamda bir noktaya gelebilmeniz lazım. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Bir çalışma yaparak süratle Bakanlar kuruluna sunacağız. Yakın zamanda sizlere çok iyi haberler verebilmeyi ümit ediyorum.” Dedi. 

Ülkemizde özellikle yaz aylarında hızlı bir artış gösteren “sığ suya balıklama atlama” yöntemiyle gerçekleşen kazalar sonrası oluşan Omurilik Felci’ne dikkat çekildi. Yılda ortalama 500 kişinin bu tip kazalar nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiği vurgulanarak, sahil şeritlerinde “sığ su” uyarı levhaları, kamu alanlarında, toplu taşıma araçlarında, duraklarda ve dinlenme tesislerinde “sığ su kamu spotu” filminin yayınlanması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40