TOÇBİRSEN 37.BAŞKANLAR KURULU SON AYAĞI MARDİN'DE TOPLANDI

Koronavirüs pandemisine yönelik tedbirler nedeniyle 3 bölüm halinde yapılan Toç Bir-Sen 37. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın son ayağı Mardin’de gerçekleştirildi.

Mardin 2.04.2021 09:56:00 0
TOÇBİRSEN 37.BAŞKANLAR KURULU SON AYAĞI MARDİN

Koronavirüs pandemisine yönelik tedbirler nedeniyle 3 bölüm halinde yapılan Toç Bir-Sen 37. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın son ayağı Mardin’de gerçekleştirildi.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile 25 Şube ve İl Başkanının katıldığı toplantıda 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak olan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne taşınacak konular ile sendikal çalışmalara ilişkin konular istişare edildi.

“Kamu Çalışanları Arasında Adaletin Tesisi İçin; Sözleşmelilik Bitmeli”

Genel Başkan Öztürk konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 2021 yılının ilk Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına taşıdıkları konular hakkında teşkilat mensuplarını bilgilendirdi. Yetkili Konfederasyon Memur-Sen olarak; KPDK Toplantısı'nın resmi gündemi olan Sözleşmeli Personel ve Görevde Yükselme Sınavı konularına ilaveten seyyanen zam, gelir vergisi, ek ödeme, ek gösterge, derece kademe sınırlaması, 4688 sayılı Kanun, Yardımcı Hizmetliler gibi birçok konuya ilişkin sorunu ve çözüm önerilerini gündeme getirdiklerini ifade eden Öztürk şunları söyledi: “2021 yılı ilk Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında, gündemde yer alan iki konu hakkında da önemli adımlar atıldı. 

Bu adımlardan ilki “Sözleşmeli İstihdam konusunda komisyon kurularak çalışma yapılması”

Sözleşmeli İstihdam konusunda Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak duruşumuz da tavrımız da net. Kamu çalışanları arasında adaletin tesisi için; Sözleşmelilik bitmeli ve güvenceli istihdam temin edilmeli. Sözleşmeli istihdamın haksızlık, güvencesizlik, sınırlar ve sıkıntılarla dolu bir sorunlar yumağı olduğunu her platformda dile getiriyor, sözleşmeli istihdamdan vazgeçilerek Kadro talebimizi haykırıyor ve bu noktada mücadelemizi sürdürüyoruz. Kamu Görevlisinin 4/A'lısı, 4/B'lisi olmaz. Çünkü alınteri ve emek sınıflandırılamaz. Tarım-Ormancılık Hizmet Kolu’nda görev yapan Sözleşmeli kardeşlerimiz, mesai arkadaşlarıyla aynı işi yapmalarına rağmen ne yazık ki; Eş Durumundan Tayin Olamama, Güvencesiz Çalışma, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına Girememe, Arazi Tazminatından Yararlanamama, Re’sen Emekli Edilme, Vergi ve SGK Kesintilerinin Fazla Olması gibi hak kayıpları yaşıyorlar. Adaletin tesisi, çalışma barışı ve 'Daha Güçlü Türkiye, Daha Güçlü Memur' için kamuda istihdam tekleşmeli mevzuat tipleşmelidir. Bu noktada KPDK Toplantısında önemli bir adım atılarak; Sözleşmeli İstihdamı tüm yönleriyle inceleyecek bir komisyon kurulması ve taraf temsilcilerinin de bu çalışmaya katılması” kararı çıktı.

Yine KPDK’da karar altına alınan diğer önemli bir adım ise; görevde yükselme ve unvan değişikliği konusunda kurumların uygulamaları arasındaki farklılığı, personelin beklentileri ile sınavların periyodik bir düzende yapılması talebimizdi. Bu konuya ilişkin de “Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği Sınavları için 3 yılı aşmamak üzere düzenleme yapılması” kararı alındı” dedi.

“İstişarede Hayır, Birlik ve Beraberlikte Bereket Vardır”

Genel Başkan Öztürk toplantıda, Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine taşınacak talepler hakkında da teşkilat mensuplarıyla istişarede bulundu. 

Toç Bir-Sen’in insanı ve emeği önceleyen, sorumlu sendikacılık anlayışıyla yürüttüğü sendikal mücadeledeki başarısının temelinde aynı davaya gönül veren teşkilat mensuplarıyla yaptıkları istişare ve birlikten doğan gücün yer aldığını söyleyen Öztürk bu nedenle yapılan tüm toplantıların, istişarelerin büyük önem taşıdığını kaydetti.  

“İstişarede hayır, birlik ve beraberlikte bereket vardır” diyen Öztürk; “Büyük Toç Bir-Sen ailesi olarak yapacağımız istişarelerle ve omuz omuza yürüteceğimiz mücadelemizle yeni kazanımlara hep birlikte imza atacağız. Tarım Orman Çalışanlarına Şiddeti Önlemeye Yönelik Yasal Düzenleme, Fiili Hizmet Süresi Zammı, Lisans Tamamlama, Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme Kapsamının Genişletilmesi, Orman Muhafaza Memurlarının Hizmet Sınıfı Değişikliği ve Orman Muhafaza Memurlarının Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Kanun çıkarılması gibi birçok taleplerimizi kazanıma dönüştürmenin mücadelesini vereceğiz. Sorunlarımızın tamamı çözüme kavuşuncaya kadar da güç birliği içinde mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Hüseyin Öztürk’ün konuşmasının ardından; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van Başkanları da üyelerinin talep ve sorunlarını ileterek, sendikal çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini aktardılar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22