TMO MÜDÜRÜ GÜLDAL ;'ÜRETİCİMİZ ÜRÜN SATIŞI İÇİN ACELE ETMESİN, ÜRÜNÜNÜ UCUZA SATMASIN.'

TMO Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısı için Mardin'de bulunan GÜLDAL, toplantının ardından Mardin'de ziyaretler gerçekleştirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Mardin 16.06.2023 10:20:00 0
TMO MÜDÜRÜ GÜLDAL ;

TMO Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısı için Mardin'de bulunan GÜLDAL, toplantının ardından Mardin'de ziyaretler gerçekleştirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Ahmet Güldal ve beraberinde bazı daire başkanları ile  birlikte Kızıltepe hububat ticaret merkezi müzayede salonunda çiftçi ve tarım bileşenleriyle,  bir araya gelen TMO genel müdürü Ahmet Güldal “Sayın Cumhurbaşkanımızın fiyatları açıklamasından bu yana sektör temsilcilerimiz ve üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu. Bizlerin önceliği her zaman üreticimiz.” dedi.

 

Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter,TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve beraberindeki heyetin Sektör temsilcileri ile biraraya gelmesinin önemine değinerek,TMO'nun açıklanan fiyatlardan ürün alımına başlaması için yeniden çağrıda bulunarak, alımların hızlandırılması için gereken önlemlerin alınacağına inancımızı koruyor ve yetkililerden bunu bekliyoruz' 'Dedi.

 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın fiyatları açıklamasından bu yana sektör temsilcilerimiz ve üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu. Bizlerin önceliği her zaman üreticimiz.” dedi.

 

TMO depolarının dolu olduğu ve yeni ürün alımında sıkıntı yaşanacağına ilişkin söylentilere cevap veren Genel Müdür Ahmet Güldal  “Alımlar için yaklaşık 530 nokta hazırladık. Üretici arzının olabileceği her yere geçici de olsa alım merkezleri kurduk. 9,2 milyon ton lisanslı depoların yaklaşık 4 milyon ton da TMO’nun kendi depolama kapasitesi var. Geçen seneden devir stoklarımız olsa bile depolama sıkıntımız yok. Aldığımız ürünleri depolamak için her türlü imkânı kullanırız. Üreticilerimiz müsterih olsunlar. Denge ve istikrar içinde bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum. Hazırlıklarımız bu yönde. Bir bolluk sürecini de yönetmeye hazırlanıyoruz.”  diye konuştu.

 

Genel Müdür GÜLDAL, üreticilerin memnun edilmesi için her sene olduğu gibi bu yıl da aktif bir politika izleneceğini vurguladı.

TMO teşkilatın alımlara hazır olduğunu belirten GÜLDAL ödemelerin de 30 gün içerisinde yapılacağını aktardı. Lisanslı depoların üreticiler için birçok avantaj sağladığını da hatırlatan GÜLDAL “Sosyal güvenlik primi, %2 stopaj muafiyeti, nakliye desteği, kredi kullanımı gibi birçok imkân sağlayan lisanslı depolar üreticilerimizin öncelikli tercihi olacaktır. Yeni yapılan depoların da sezon içerisinde devreye girmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Genel Müdür Ahmet Güldal , çiftçilerimizi TMO fiyatlarının altında ürün satmamaları konusunda da uyardı. Piyasada buğday fiyatlarının düşük olduğunu belirten GÜLDAL “Çiftçilerimiz acele etmesinler. Emeklerinin karşılığını korusunlar. Bizim verdiğimiz fiyat referans fiyattır. Biz daha altını kabul etmiyoruz, onlar da etmesinler. Biraz sabrederlerse TMO’ya satabilir ya da piyasa kendi dengesini bulduğunda özel sektörde de değerlendirebilirler.” diye konuştu.

 

 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, daha sonra Mardin Valiliğine geçerek Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek   bir süre görüştü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19