TMO GENEL MÜDÜRÜ AHMET GÜLDAL KIZILTEPE HUBUBAT VE TCARET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin’de çeşitli temaslarda bulunan Ahmet Güldal, Güldal, Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezinde çiftçiler ile bir araya geldi.

Mardin 16.06.2023 17:51:00 0
TMO GENEL MÜDÜRÜ AHMET GÜLDAL KIZILTEPE HUBUBAT VE TCARET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, ​​​​​​​2022-2023 sezonun bereketli geçtiğini söyledi. Fiyatlar konusuna ilişkin de konuşan Güldal, “Devletin belirlemiş olduğu fiyatlar referans fiyatlardır. Yani bizim belirlemiş olduğumuz fiyatlar esas alınmalıdır. Onun altındaki fiyatları geçen de bahsettim biz kabul etmiyoruz. Kim ne derse desin üreticinin hakkı en az budur. Bu hakkını alması gerekmektedir” dedi.

 

Mardin’de çeşitli temaslarda bulunan Ahmet Güldal, Güldal, Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezinde çiftçiler ile bir araya geldi. Ülke genelinde hububat hasadının verimli geçtiğini vurgulayan Güldal, “2023 yılı ilk hasat dönemi saha ziyareti Mardin’den başlatmış olduk. 2022-2023 sezonu bizim için şubat ayına kadar kuraklık riski çok yüksek olan bir dönemde geçti. Yani şubat ayına kadar ciddi bir kuraklık riski vardı. Ama çok şükür şubattan sonra mart- nisan ayında gelen yağışlar verimliliğimizi, rekoltemizi olumlu yönde etkiledi. Bereketli bir üretim yılı yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Çiftçinin ürününü TMO’nun belirlediği fiyattan satması gerektiğini kaydeden Güldal, “Devletin belirlemiş olduğu fiyatlar referans fiyatlardır. Yani bizim belirlemiş olduğumuz fiyatlar esas alınmalıdır. Onun altındaki fiyatları geçen de bahsettim biz kabul etmiyoruz. Kim ne derse desin üreticinin hakkı en az budur. Bu hakkını alması gerekmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak devletin açıklamış olduğu bu fiyatlardan biz alıma başladık. Mardin’de 9 Haziran’dan itibaren alımlar başladı” şeklinde konuştu.

 

Çiftçinin randevu alamadığı konusuna ilişkin de konuşan Güldal şunları söyledi: “Randevular konusunda yoğun bir talep var. Bu talebin de karşılanması gerekiyor.

 Arkadaşlarımızla görüştük. Gelmeden önce de bu hazırlıkları yaptık. Mardin’de alım yerlerimizin ve depolarımızın kapasitesini bir kaç kat artırıyoruz. Pazartesinden itibaren yani ayın 19’undan itibaren alım yerlerimizdeki miktarlarımız şuan 1200-1300 ton civarında önce 3 bin 700 tona ondan sonra 4 bin tona ve daha üzerine günlük alım kapasitemizi çıkaracağız. Hazırlıklarımızı yaptık, randevularımızı açtık. Süreci de yakından takip edeceğiz.”

 

Konuşmaların ardından Güldal, Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter ile birlikte çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19