TJOD`DAN BASIN ACIKLAMASI

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül`ün yakınları tarafından saldırıya uğrayarak dövülen ve hayati tehlikesi bulunan doğum uzmanı doktor Soner Pul, yoğun bakımda tutuluyor. Yüksekova`daki doktorl

14.08.2013 13:32:02 0
TJOD`DAN  BASIN ACIKLAMASI

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül`ün yakınları tarafından saldırıya uğrayarak dövülen ve hayati tehlikesi bulunan doğum uzmanı doktor Soner Pul, yoğun bakımda tutuluyor. Yüksekova`daki doktorlar bugün iş bırakma eylemi yaptı.

TÜRK JİNEKOLOJİVE OBSTETRİK DERNEĞİ BASIN DUYURUSU

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül`ün yakınları tarafından saldırıya uğrayarak dövülen ve hayati tehlikesi bulunan doğum uzmanı doktor Soner Pul, ile ilgili Olarak Türkiye Jinekoloji ve Obsetrik Derneği de Yazılı bir Basın Duyurusu  yayınlayarak Olayı kınadı.

TÜRK JİNEKOLOJİVE OBSTETRİK DERNEĞİ BASIN DUYURUSU ŞÖYLE:

``Hakkâri’nin  Yüksekova  İlçesi’nde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki hastanın yakınları tarafından  saldırıya uğrayarak dövülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Soner Pul, yoğun bakımda tutulmaktadır ve  hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Hiç bir hekim, bir hastasının hayatını kaybetmesini istemez. Bizler de insanız, hayatını kaybeden genç bir anne yalnızca ailesinin değil hekimlerin de yüreğini yakmaktadır. Ancak mesleğimizi yaparken ne yazık ki bu tip komplikasyonlar her zaman görülmektedir. Riskler ne kadar azaltılırsa azaltılsın en gelişmiş ülkelerde bile anne ve bebek ölümlerini sıfıra indirmek mümkün değildir.

Artık hekimlere saldırmak, dövmek, öldürmek gibi talihiz olayları çok sık yaşamaya başladık. Ülkenin bir ucunda oradaki vatandaşlarımıza hizmet için  gönderilen hekim ne yazık ki

kendisini bu  göreve gönderenler tarafından korunamamıştır.

Tüm bunlar sağlıkta dönüşüm politikaları ile hekimi değersizleştirme sürecinin bir sonucudur. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz.Bu olayı yapanları lanetliyoruz. Yetkilileri, bu çirkin olayı yapanları bulmaya ve gereken cezaları almalarını sağlamaya davet ediyoruz. ``Denildi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88