TIBBİ SEKRETERLERİN TBMM`DEKİ SESİ OLDU

Tıbbi sekreterlerin istihdam sıkıntısı yeniden gündeme geldi. Daha önceleri de tıbbi sekreterlerin sorunlarının araştırılması için komisyon kurulmasını öneren ve soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de Meclis Genel Kurul

Sağlık 17.11.2014 15:04:21 0
TIBBİ SEKRETERLERİN TBMM`DEKİ SESİ OLDU

Tıbbi sekreterlerin istihdam sıkıntısı yeniden gündeme geldi. Daha önceleri de tıbbi sekreterlerin sorunlarının araştırılması için komisyon kurulmasını öneren ve soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de Meclis Genel Kurulu’nda aynı sıkıntıları dile getirdi.

 Türkiye`de iş hayatındaki sayısız sorunlardan birinin de sektöre yönelik eğitim almış kişilerin istihdamı ile ilgili olduğunu ifade eden Öğüt, tıbbi sekreterlerin genç yaşta büyük emekler vererek altı yıllık bir eğitim aldıklarını ancak kamuya alınmalarının çok zor olduğunu ifade etti.

 Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan bu mağduriyeti yaşayanlara kadro açılması konusunda rica da bulunduğunu ancak herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirten CHP’li Öğüt, “ Bu arkadaşlarımızın feryatlarını dinlemekte yarar var” dedi.

 Öğüt, “Tıbbi sekreter olarak ya normal lise mezunu arkadaşlar kullanılıyor yahut da oradaki hemşireler bu görevi yapıyor. Bu hemşirelerimiz -eğitim almamış, lise mezunu arkadaşlarımız- bu doktor yazışmalarını yaparken birçok yanlışlıklar yapıyorlar, bu da kamuoyuna çok olumsuz yansıyor.  Hastaların ciddi sağlığıyla oynanıyor, raporlar doğru yazılmıyor, atlanmalar oluyor. O yüzden, tıbbi sekreterlerin sesini burada bir daha duyurmak istiyorum” diye konuştu.Aile sağlığı merkezlerinde hak ettikleri hakları alamıyorlar.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00