TIBBİ SEKRETERLERDEN TAŞERONLUK SİTEMİ

Tıbbi sekreterlerin Çoğunluğunun taşeronlaşmaya bir sitemidir. Eğitim almadan görev alanı olmayan Çalışanların güvencesiz, kaç saat çalışacağını bilemediği bir konum var. Taşeronda çalışan bir kişi bir gün çöpte çalışıyor,

Gündem 13.11.2014 18:31:07 0
TIBBİ SEKRETERLERDEN TAŞERONLUK SİTEMİ

Tıbbi sekreterlerin Çoğunluğunun taşeronlaşmaya bir sitemidir. Eğitim almadan görev alanı olmayan Çalışanların güvencesiz, kaç saat çalışacağını bilemediği bir konum var. Taşeronda çalışan bir kişi bir gün çöpte çalışıyor, başka bir günde ameliyathanede. Vatandaş müşteri olarak görülüyor. Geldiğimiz noktada, paran kadar sağlık hizmeti görüyorsun. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk. 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Hak ettiğimiz hakkımızı helal etmeyeceğiz. Bütün yetkili kişilere sesleniyoruz: Emeklerimizi yok saydığınız için hakkımızı helal etmiyoruz. Allahın adaleti vardır. Tıbbi sekreterler olarak bütün yetkililere sesleniyoruz: Bu sorunu çözün.

Sağlık kurumlarında hak etmediği parayı alanlar var. Mesai gitmeyenler görevini başka kişiye devreden hemşireler var. Yetkililer bunları denetlesinler . Acaba Hükümet yetkilileri çoğu tıbbi sekreter mağdur insanların emekleriyle oynamayın.

Aileler mutsuz ne zorluklar okuttular. Bu emeği görmemezlikten gelmeyin. Türkiye’de hiçbir meslek bu kadar mücadele vermemişti.  Tıbbi sekreterler bütün yetkili kişilerle görüştüler: Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Tarih Aileler mutsuz ne zorluklar okuttular. Bu emeği görmemezlikten gelmeyin.  Tıbbi sekreterler hak ettikleri haklarını savunmak için farklı yollarla mücadele verdiler. Hem TBMMDE Soru önergeler ve meclis araştırmaları sunuldu. Toplum Sağlığı merkezlerinde yazışmaları hemşire yapıyor. Atanma Sorunu Yaşayan 40 Bin’e yakın Tıbbi Sekreter adayı atanma sorunlarının çözümü için Aile Hekimliği’nden kurtarıcı olarak görüyor.  Tıbbi sekreterler kendi işini yapmayacaksa ne işi yapacak merak ediyoruz. Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter tercih edilirse atanırsa  İşsiz Tıbbi Sekreter Kalmaz. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar olarak Tıbbi sekreter yapar. Tıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır. Başbakanlık Aile hekimliği uygulama yönetmeliğinde kayıtların tutulmasını, çalışma ve denetime ilişkin sair usul ve esasları belirlemektir. Toplum Sağlığı merkezlerinde yazışmaları hemşire yapıyor. Hemşire açığı diyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililer bunu göz önünde bulundurursa her şey düzene girer. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları yapar. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz. Doktorlar hem hastalarla daha fazla ilgilenir daha verimli olur hemşireler ise Tıbbi müdahalelerini düzenli bir şekilde yaparlar. Hem Hükümete hem de Sağlık bakanına burada kolaylık geliyor. Hükümet işsizlikten fayda sağlıyor. Sağlık Bakanına ise kendi sağlık personeli işsiz kalmıyor. Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler için zorunlu olsun. Tıbbı Sekreter adayları, Yönetmelik gereği Aile Hekimlerinin tutması gereken dosya ve Kayıtların Tutulması için, Tıbbi Sekreter tercih  halinde Sorunun çözüm. Hak ettiğimiz hakkımızı helal etmeyeceğiz. Bütün yetkili kişilere sesleniyoruz: Emeklerimizi yok saydığınız için hakkımızı helal etmiyoruz. Allahın adaleti vardır. Tıbbi sekreterler olarak bütün yetkililere sesleniyoruz.Hak ettiğimiz hakkı istiyoruz.



ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07