TIBBİ SEKRETERLERDEN 2 İLDE EYLEM

Atanma sorunlarını çeşitli Platformlarda ve Mekanlarda dile getirerek sorunlarına çözüm arayan Tıbbi Sekreter adayları İstanbul ve Diyarbakır`da eylem yapacak.

Gündem 27.01.2014 13:59:49 0
TIBBİ SEKRETERLERDEN 2 İLDE EYLEM

Atanma sorunlarını çeşitli Platformlarda ve Mekanlarda dile getirerek sorunlarına çözüm arayan Tıbbi Sekreter adayları İstanbul ve Diyarbakır`da eylem yapacak.

TBMM`de çeşitli Partilerle irtabata geçerek Atanma Mğduriyetlerine destek arayan ve çözüm yolları için meşru olan her yolu deneyen Tıbbi Sekreter adayları,Bir heyet oluşturarak,En son Ankaraya göndermiş ve bu Heyet Ak Parti Genel Merkezine giderek Ak Parti genel başakan yardımcısı Hüseyin Çelik ile Göreüşerek  sorunlarını anlatmış ve Sorunlarının çözümü için destek talebinde bulunmuşlardı.

Tüm Girişimlerinden sonuç alamayan Tıbbi Sekreter Adayları öncelikle 2 ilde eylem yapma kararı alarak bunu uygulama yoluna gitii.

Diyarbakırda düzenlenecek eylem  29 ocak 2014 Çarşamba günü saat 11.00`de Diyarbakır  Park orman`da  fırat cafenin önünde . Oturma eylemi gerçekleştireck. Oturma Eylemine Aileleri ile birlikte katılarak eylemi gerçekleştirecek olan Tıbbi Sekreter adayları burada Basın açaıklaması yaparak dağılacaklar.

4 yılllık sağlık lisesi 2 yıl sağlık hizmetler Meslek yüksekokulundan mezun olan Tıbbi sekreterler hak ettikleri hakları için eylem yapacak..İş alanları sağlık alanları olmasına rağmen atama verilmeyen  Tıbbi sekreterler mağdur.TBMM Sağlık bakanı sunulan soru önergeler Meclsi araştırmalarına rağmen birçok kişiye seslerini duyurmaya ve kamuoyu yaratmaya çaba göstern Tıbbi Sekreter adaylarınna atanma hakkı verilmedi.Tıbbi Sekreter Adayları Aile sağlığı merkezlerinde işlerini sınıflandırmadan dolayı yapıyorlar.Aile sağlığı merkezlerinde tıbbi sekreterler çalıştıırma zorunluluğu getrilerek isthdama yöneli,k girişimlerde bulunması için Hükümete çağrıda bulunacaklar.

2.Eylemlerini 31 0cak Cuma günü İstanbul TAKSİM` de saat 15.00` da yapacak olan yürüyüş eyleminden sonra ve basın açıklaması  gerçekleştirecekler.

ÖNEMLİ NOT:EYLEM ORGANİZASYON KOMİTESİNDEN ALINAN BİLGİYE GÖRE:``  İSTANBUL TAKSİM`DE 31 OCAK GÜNÜ  SAAT 15.00`TE DÜZENLENECEK EYLEMİN KATILIMIN YOĞUN OLACAĞI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİĞİ İFADE EDİLMİŞTİR ÖNEMLE DUYURULUR``


ARTUKLU HABER AJANSI

HABER ABDULLAH ORTAÇ


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00