TIBBİ SEKRETERLER AİLE HEKİMLİĞİ YÖNETMENLİĞİ İÇİN DÜZENLEME İSTİYORLAR

Türkiye'de en fazla seslerini duyuran meslek Sağlık teknikeri Tıbbi sekreter oldu. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hast

Gündem 22.04.2014 17:35:33 0
TIBBİ SEKRETERLER AİLE HEKİMLİĞİ YÖNETMENLİĞİ İÇİN DÜZENLEME İSTİYORLAR

Türkiye’de en fazla seslerini duyuran meslek Sağlık teknikeri Tıbbi sekreter oldu. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Tıbbi sekreterler kendi işini yapmayacaksa ne işi yapacak merak ediyoruz. Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter Çalışırsa İşsiz Tıbbi Sekreter Kalmaz.

 Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde tıbbi sekreterler için bir madde konulmasını istiyoruz.Aile hekimliğinde resmi yazışmalar olarak Tıbbi sekreter yapar. Aile hekimlikleri iş yükünden şikâyetçi resmi yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar.30 bin mezun.
Tıbbi sekreterler diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini, kayıtların tutulmasını, çalışma ve denetime ilişkin sair usul ve esasları belirlemektir. Kendisine kayıtlı kişileri yılda en az bir defa değerlendirerek sağlık kayıtlarını güncellemek. Sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve verilen sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının çalışma usul ve esaslarını belirlemek kendi işini yapmasıdır.  Tıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır.
 Asm?lerde Çalışan Geçici Tıbbi Sekreterler Maaş Olarak 800 İle 1200 Arası Alıyorlar. Sınıflandırmadan Dolayı Tıbbi Sekreterleri Çalıştırıyorlar. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları yapar. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz.Doktorlar hem hastalarla daha fazla ilgilenir daha verimli olur hemşireler ise Tıbbi müdahalelerini düzenli bir şekilde yaparlar. Hem Hükümete hem de Sağlık bakanına burada kolaylık geliyor. Hükümet işsizlikten fayda sağlıyor. Sağlık Bakanına ise kendi sağlık personeli işsiz kalmıyor. Sağlık personeli olan Tıbbi sekreterler ise emeğin hakkını alır ve işsiz kalmaz. Tıbbi sekreterler olarak da sağlık bakanına bir güven duyarlar. Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler için bir genelge ya da yönetmenlik çıkarırsa, Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler aile sağlığı elemanı olsun. Aile hekimliğinde Sınıflandırmadan dolayı zaten tıbbi sekreterler çalıştırılıyor maaşları ödeniyor. Tıbbi sekreterler olarak maaş olarak aynı olsun ama aile sağlığı elemanı olarak görev alalım güvencemiz olsun. Sınıflandırmadan dolayı B sınıfı için 1 Tıbbi sekreter A sınıfı 2 Tıbbi sekreter çalıştırılıyor. Halk sağlığı Müdürlükleri Doktorlara Aile Sağlığı Merkezleri kiralıyor.Hemşireler Aile hekimliğinde aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalıyorlar. Aile Sağlığı merkezleri sınıflandırmaya geçtiği zaman doktorların maaşında ek olarak bir fazla olarak alıyorlar. Tıbbi sekreterleri çalıştırdıkları için maaş konusunda sekiz yüz yada bin iki yüz TL veriyorlar. Sağlık bakanı bu konuya biran önce el atarsa tıbbi sekreterler olarak mağduriyetleri kalkar. Türkiye Geneli Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler çalışırsa işsiz tıbbi sekreter kalmaz.  Sağlık Bakanına ve yetkililere sesleniyoruz bu önemli konuda biran önce önlemini alırsa hem işsiz sağlık personeli rahat eder hem de maliyeden hükümet rahatlar. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Sağlıkçılar arasında neden Tıbbi sekreterler 6 yıl emek verdiler diyemi? Tıbbi sekreterler olarak bu konu hakkında düzenleme yapılırsa  MAĞDURİYETLERİNE SON VERİLMİŞ OLACAK.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04