Tezahürata Yasal Düzenleme Geliyor

İçişleri Bakanı Güler, tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratlar hakkında düzenleme yapılacağını açıkladı.

Spor 1.08.2013 12:25:08 0
Tezahürata Yasal Düzenleme Geliyor

İçişleri Bakanı Muammer Güler, tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratlar hakkında düzenleme yapılacağını açıkladı.

Ankara Gölbaş Vilayetler Evi`nde düzenlenen ”Spor Müsabakaları Güvenliği Çalıştayı” öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan içişleri bakanı Muammer Güler, Gezi sonrasında toplumsal gerginliği arttırmaya yönelik eylemlerin tekrar edilmek istendiğini söyleyerek, üniversite ve okulların açılması ile spor müsabakalarının başlamasının bunlar için uygun zemin teşkil edeceğini kaydetti.

”Spor Müsabakaları Güvenliği Çalıştayı” nda ,  tribünlerdeki yasa dışı gösteriler, spor ahlakına uymayacak davranışlar ve kötü tezahüratların içine “siyasi ve ideolojik anlamdaki tezahüratları” da koyduklarını kaydeden Güler, “Zaten uluslararası normlarda bu tür tezahüratlar yasak. Kulüplerimiz kombine satışlarda da bu konuda gerekli taahhütleri imzalatmış durumdalar. Bu elbetteki bizim takibimizdedir” dedi. Bununla ilgili bir yasal düzenlemenin yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Güler, “Sporun dışına çıkan her türlü tezahüratla ilgili düzenleme var” diye konuştu.

Beşiktaş’ın yeni sezon kombine sözleşmesinde “Toplumsal, siyasi ve ideolojik olaylara sebebiyet verecek şekilde slogan atmayacağım” maddesine yer verilmiş, kulüp bunun yeni olmadığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2013-2014 sezonunda “elektronik bilet” sistemine geçeçeği ve ilk etapta yaklaşık 5 milyon futbolseverin e-bilet gerekçesiyle kayıt altına alınacağı da iddia ediliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78