Terakki`de Yaratıcı Drama Köprüsü 3. yılında

Terakki Vakfı Okulları, yaratıcı drama uygulamalarını öğretmen ve aday öğretmenlerle paylaşarak sanatla eğitim dünyası arasında yeni köprüler kurmayı sürdürüyor.

3.03.2015 14:41:20 0
Terakki`de Yaratıcı Drama Köprüsü 3. yılında

Terakki Vakfı Okulları, yaratıcı drama uygulamalarını öğretmen ve aday öğretmenlerle paylaşarak sanatla eğitim dünyası arasında yeni köprüler kurmayı sürdürüyor.

Hızla değişen dünyamızda çağın bir gereksinimi olarak eğitim sistemleri de sürekli sorgulanmakta. Bu sorgulayış, eğitimde yeni uygulayış, yeni anlayış ve bu bağlamda yeni yaklaşımları beraberinde getirmekte. Aktif, yaparak yaşayarak öğrenmeye imkân tanıyan öğrenme modellerinin kapıları açılmakta. Eğitimdeki bu yeniliklerin ışığında, öğrenciyi eğitimin merkezine alan, yaşantı temelli ve yaparak yaşayarak öğrenmelere olanaklar tanıyan, öğretmene rehber rolü veren birçok öğrenme-öğretme yöntemi uygulanmakta. Bu yöntemlerin ilk öne çıkanı ise “Yaratıcı Drama”. Yaratıcı dramanın yaygınlaşması ve doğru tanınmasında bu alanda çalışan, ürün veren kurum ve kişilere görevler düştüğüne inanılmakta. Terakki Vakfı Okulları da, ilkini 2011 yılında gerçekleştirdiği “Yaratıcı Drama Köprüsü” adlı sempozyumun üçüncüsünü 28 Şubat Cumartesi günü düzenledi.

Bu sempozyum programında, Terakki Vakfı Okullarında yapılan yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulama örnekleri, İstanbul, İzmit, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova, Sakarya ve Eskişehir’denöğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaştı. Sempozyumda yer alan yuvarlak masa ve atölye çalışmalarıyla katılımcılar, deneyimlerini aktarma fırsatı buldu. Böylece İstanbul’da ilk kez bir okul, drama alanında kendi eğitim yaşantılarını farklı illerden gelen 300’e yakın katılımcıyla paylaşıma açtı.

Sempozyum programında; bir yuvarlak masa toplantısı ve on atölye çalışmasına ve sempozyum sırasında yaratıcı drama alanındaki yayınların tanıtıldığı kitap standına yer verildi. Yuvarlak masa toplantısı ve atölye çalışmalarının konu ve liderleri şöyleydi:

Bir Sanat Eğitimi Alanı Olarak Yaratıcı Drama Disiplini” Lider: Prof. Dr. İnci San

Teatrallik ve Sahne Mevcudiyeti” Lider: Prof. Dr. Kerem Karaboğa

Keyifle Okuyorum-Özenle Yazıyorum” Lider: Tülin Kozikoğlu

Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Lider: Nazlı Çevik Azazi

“Ses ve Beden” Lider: Gökçe Gürçay

Her Be(de)n Kendini Bilir” Lider: Defne Erdur

Bir Eğitim Materyali Olarak Kukla” Lider: Damla Kukul

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Yaratıcı Drama” Lider: Burçak Karaboğa Güney

Yaratıcı Drama ve Okul Öncesi Uygulamalar” Lider: Yıldız Yaman Örendil

“Yaratıcı Drama ve Bilgiyi Sorgulama Atölyesi” Lider: Aslı Başak Paçacı

 “Yaratıcı Dramaya Giriş” Lider: Elif Ergen.

          Yaratıcı Drama’nın Türkiye’deki en önemli öncülerinden Prof. Dr. İnci San’ın çağrılı konuşmacıolarak davet edildiği sempozyum katılımcılarına katılım sertifikası verildi.

Sempozyum, Terakki 130+ Projesi kapsamında gerçekleşti. 130+ Projesi, Terakki’nin 130. yılından sonra geleceğe doğru olan yolculuğunda bilim, kültür ve sanat alanlarını eğitim çerçevesi içinde değerlendiren etkinlikleri kendi çevresiyle paylaşmasını ve bu yolla çevresine katkı sağlamayı amaçlamakta. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen sempozyuma katılım ücretsizdi .

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15