?Tenê Ez? Kızıltepe?de sahnelenecek

Kızıltepe Belediyesi, Teatra Jiyana Nû tarafından sahnelenecek olan ?Tenê Ez? yetişkin tiyatro gösterimini Kızıltepeli tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Mardin 1.10.2019 13:39:53 0
 ?Tenê Ez? Kızıltepe?de sahnelenecek

Kızıltepe Belediyesi, Teatra Jiyana Nû tarafından sahnelenecek olan “Tenê Ez” yetişkin tiyatro gösterimini Kızıltepeli tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Charlie Chaplin’in ‘Büyük Diktatör’ filminden uyarlanan ve Teatra Jiyana Nû tarafından sahnelenecek olan “Tenê Ez” yetişkin tiyatro gösterimini Kızıltepeli tiyatroseverlerle buluşturuyor. Savaşta geçirdiği uçak kazasında hafızasını kaybeden berberin, yıllarca hastanede yattıktan sonra değişen dünya şartlarından habersiz bir şekilde çıktığı ortamın anlatıldığı Tené Ez tiyatro oyunu Kızıltepe Belediyesi Nuda Kadın Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. 12 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 19.30’da sahnelenecek olan “Tenê Ez” adlı yetişkin Kürtçe Tiyatro oyununu izlemek isteyen tiyatroseverler bu imkandan ücretsiz bir şekilde yararlanacak.

 

Oyun Özeti

Tenê Ez oyunu Charlie Chaplin’inin Büyük Diktatör filminden uyarlanmıştır. Oyundaki karakter ve ülke isimleri hayalidir…

 

Savaşta geçirdiği uçak kazasında hafızasını kaybeden berber, yıllarca hastanede yatmış ve değişen dünya şartlarından habersiz bir şekilde çıkmıştır. Ülkesi ciddi bir ekonomik ve siyasi kriz yaşarken bunu fırsat bilip başa gelen imparatordan habersizdir. Sınırdaki bir karışıklık sonucu, totaliter imparatora çok benzeyen berber, askerler tarafından ordunun başına geçirilir. Ölüm korkusuyla bir süre için imparator rolünü oynamak zorunda kalan berberden, bir konuşma yapması beklenir.

 

Büyük bir cesaret örneği gösteren Berber’in o meşhur konuşması baskıcı rejimlerin güdümündeki halkların nasıl bir koyuna dönüştüğünü gösterir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88