TED Kaptanı ile Lig Öncesi Söyleşi

TED Ankara Kolejliler Erkek Basketbol Takım Kaptanı Berent Kavaklıoğlu ile lig öncesi söyleşi yaptık.

Spor 30.09.2014 18:11:04 0
TED Kaptanı ile Lig Öncesi Söyleşi

Kavaklıoğlu, , TED Ankara Koleji mezunu olduğunu ve kulübün altyapısından yetiştiğini hatırlatarak, "Bu sene geçmiş yıllara oranla altyapıya daha fazla yatırım yapıldığını görüyoruz. Şu an A takım kadrosunda yer alan ve altyapımızdan yetişen Kaan Sarıaslan ile kiralık olarak Fenerbahçe Ülker’den gelen Ayberk Olmaz, aynı zamanda altyapıda da oynayacak. İkisinin de çok yetenekli olduğuna ve gelecekte Türk basketbolunda önemli yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu. Başantrenörlük görevine getirilen Burak Gören ve teknik ekibin işlerini bilerek yaptığına dikkati çeken Kavaklıoğlu, şöyle devam etti:"Çok genç bir teknik ekiple beraberiz. Burak Hoca olsun, yardımcıları olsun çok düzgün çalışan insanlar. Herkes işini bilerek yapıyor. Takımımızda hem yabancı hem de Türk oyuncular çok uyumlu çalışıyoruz. Zaten çoğumuz daha önceki sezonlarda beraber oynadık ve bunun da avantajlarını sezon içi yaşayacağımızı düşünüyorum. Önümüzde çok zor bir sezon var. Takım olarak hedeflerimiz Türkiye Kupası`nda ilk sekize kalmak ve lige iyi bir başlangıç yapmak. İnanıyorum ki ilk aşamayı geçersek güzel bir sezon bizi bekliyor. Değişen yabancı kuralıyla beraber ligde herkes herkesi yenebilecek seviyeye geldi ama inanıyorum ki bu sezon da geçmiş sezonlardaki gibi Kolej`i hak ettiği yerlere taşıyacağız."

Berent yabancı kuralında yapılan değişiklikle ilgili de "Yeni getirilen kural sonrasında, kimsenin bu sezon `şu takım şöyle olur` diyemeyeceği bir lig bizi bekliyor. Yabancı kuralının Türk oyuncular üzerindeki etkisinin sezon içinde belli olacağını düşünüyorum. Umarım bütün takımlar ve oyuncular için güzel bir sezon olur" değerlendirmesini yaptı.
"Böyle bir camiada kulübün A takım kaptanı olmak, en büyük hayallerimden biriydi. Geçmiş yıllarda bu formayı nasıl gurur ve başarıyla terlettiysem, bu sezon da üstüne koyarak devam etmek istiyorum" diyen Berent taraftara da çağrı yaptı: "Taraftarlarımızın desteğiyle geçen sezon özellikle Avrupa kupalarında çok başarılı işlere imza attık . 200 kişiyle çıktığımız yolda Avrupa Kupası çeyrek finalinde 5 bin kişiye ulaştık ve bu sezon da aynı coşkuyu tribünlerde görmek istiyoruz. Özellikle de ligin ilk haftaları sahamızda çok önemli maçlar oynayacağız. Taraftarımız bizi yalnız bırakmaz ve desteklerlerse, güzel bir sezon geçiririz"dedi.




ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78