TBMM BAŞKANI ÇİÇEK,İTİDAL ÇAĞRISINDA BULUNDU

TBMM Başkanı Çiçek,Dünyayı karıştıracak, dünyanın dengesini bozacak ve başını belaya sokacak 13 kritik bölgenin 11`inin Türkiye`nin çevresinde olduğuna dikkat içeken Çiçek, belalı bir coğrafyanın ortasında huzur ve barış içerisinde kalınacaksa herkesin bi

Sağlık 24.06.2013 10:42:19 0
TBMM BAŞKANI ÇİÇEK,İTİDAL ÇAĞRISINDA BULUNDU

TBMM Başkanı Çiçek,Dünyayı karıştıracak, dünyanın dengesini bozacak ve başını belaya sokacak 13 kritik bölgenin 11`inin Türkiye`nin çevresinde olduğuna dikkat içeken Çiçek, belalı bir coğrafyanın ortasında huzur ve barış içerisinde kalınacaksa herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4. Nallıhan Uluslararası Tapduk Emre`yi Anma ve İpek, İğne Oyaları Kültür Sanat etkinliklerine katıldı.

TBMM Başkanı, Nallıhan`ın, gönül erleri ve erenlerin ilçesi olduğunu belirten Çiçek, Türkiye`nin en az 5 bin yıllık bir tarihi olduğunu söyledi.

Mazisi 50, 100 yıl olan birçok devletin bulunduğunu anımsatan Çiçek, "Onlar, tarihi inşa etmeye çalışıyor. Biz yeteri kadar kendimizin farkında değiliz. Kenidimizi bilebilirsek karşımıza çıkan oyunları da bozabiliriz, başımıza açılacak gayeleri de bertaraf edebiliriz" diye konuştu.

Çiçek, "Bir şeyi yitirmeden yeteri kadar kıymetini bilemiyoruz, bir şeyi kaybetmeden onun bizim için önemli olduğunun zaman zaman farkında olamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyayı karıştıracak, dünyanın dengesini bozacak ve başını belaya sokacak 13 kritik bölgenin 11`inin Türkiye`nin çevresinde olduğuna dikkat içeken Çiçek, belalı bir coğrafyanın ortasında huzur ve barış içerisinde kalınacaksa herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini bildirdi.

Çiçek, şöyle konuştu:

"Aramızdaki farklılıklar, kavgaya sebebiyet vermemeli. Aramızdaki fikir farklılıkları, husumetleri besleyen birer kaynağa dönüşmemeli. Bizim tarihimiz, yakmanın, yıkmanın tarihi değil ki bizim tarihimiz, bizim medeniyetimiz sevgi medeniyeti. Bir elin beş parmağı var. Bunların hepsi aynı değil ama hepsi biraraya geldiği zaman kuvvetli bir yumruk olur. Şimdi Türkiye`nin karşısında olanlara karşı, yumruk olmanın zamanıdır. Yanlış giden bir şey varsa yanlış yapılan bir şey varsa sürdürülen yanlış bir politika varsa onun yolu ve yöntemi yakmak, yıkmak değil, kamu araçlarına zarar vermek değil, masum vatandaşın, esnafın dükkanını, tezgahını başına geçirmek değil, gelip bu Nallıhan Meydanı`nda ne diyeceksek demektir."

"Bize aklı verenler, ekmeği vermedi. Bize akıl verdiler, vurun dediler, kırın dediler, silah verdiler, mermi verdiler gençlerimizi, insanlarımızı birbirine düşürdüler 80 öncesi" değerlendirmesinde bulunan Çiçek, "Ne zaman Türkiye biraz belini doğrultsa biraz dış dünyada sözü geçen, itibarı olan bir ülke gelmeye çalışsa önümüze çelmeler takılıyor. Bu tuzağa bir defa daha düşmeyelim. Bu ülke bizim, bu devlet bizim, bu bayrak bizim daha ne istiyoruz. Bunlar bizim ortak değerlerimiz" dedi.

Çiçek, şunları kaydetti:

"80 öncesi ben, sağ yumruğumu kaldırarak solculara karşı kavga verdim. Solcu kardeşlerim de sol yumruğu kaldırarak sağcılarla... Bize sağcı dediler, solcu dediler böldüler. Halbuki, yumruk sıkacağımıza, birbirmizin elini sıkabilseydik, büyüklerimizin tavsiyesine uygun olarak birbirimizin geçmişte olduğu gibi elini sıkıp, birbirimizle kucaklaşabilseydik bugün Türkiye dünyanın 17. değil, sizi temin ederim, 7. ülkesi, 5. ülkesi olurdu hatta ilk 3`e girerdi. Şimdi kucaklaşma zamanı, barışma zamanı. Farklılıklarımız, düşüncelerimiz bizi ayırmayacak bizi birleştirecek. Bir vicdan muhasebesini her kademede yapmaya mecburuz."dedi.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-NALLIHAN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00