TBMM`DE SOSYAL MEDYA TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının, 12 maddenin yer aldığı birinci bölümünün görü

10.05.2018 11:18:30 0
TBMM`DE SOSYAL MEDYA TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının, 12 maddenin yer aldığı birinci bölümünün görüşmeleri sırasında sosyal medya tartışması yaşandı.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı bir konuşmadan yola çıkılarak, sanal alemden umutlar besleyen, sandıktan umudunu kesen bir kitle ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Boyraz, şöyle devam etti: 

"(Tamam) diye ifade edilen bir 'trend topic' oluşturmaya çalışıyorlar. 'Tamam'ı 1994 yılında İstanbul'da çöp dağlarının yığınla olduğu, hava kirliliğinin olduğu, insanların çöp dağlarının patlamasıyla ölmesi sonucunda, 'Ne Kesici ne Livaneli ne Dalan, İstanbul'a nasıl da yakışıyor Recep Tayyip Erdoğan.' diyerek 'tamam inşallah' afişlerini astık. Şimdi ne diyoruz? Milletimize parmak sallayıp ders vermek isteyenlere, 'Hadi oradan.' demeye devam diyoruz. 'Devam' diyoruz inşallah. Bu aziz milletimizin değerlerine hakaret eden, onlara tepeden bakan, gönüllerini kıranlara 'Hadi oradan, devam.' diyoruz ve 'devam' diyeceğiz inşallah. 

Bu millet ile birlikte yol yürümek istemeyenlere, vesayet odakları karşısında milletimize diz çöktürmek isteyenlere dur demek için 'devam' diyoruz. Ne Karamollağolu ne Akşener ne İnce, sandıklar açılınca göreceksiniz millet oy verince. 24 Haziran akşamında sandıklar açılınca umutlar yeniden yeşerecek, Recep Tayyip Erdoğan ile devam diyoruz, devam olsun inşallah." 

 AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, sosyal medya üzerinden yürütülen bazı kampanyalara ilişkin, "Gerçek hayatta kaybedenler sosyal medya üzerinden bir teselli ve telafi ararlar. Şimdi de sosyal medyada yaşanan böyle bir fotomontaj imajdır. Sahadaki gerçeklikle ilgisi yoktur." dedi. 

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve temsilcileri yerlerinden söz alarak çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundular. 

İYİ Parti Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, sosyal medya üzerinden "Tamam" ve "Devam" temalı iki ayrı kampanya yürütüldüğünü belirterek, bu kampanyalara ilişkin bazı rakamları paylaştı. Koçdemir, milletin 24 Haziran'da iktidara gereken yanıtı vereceğini ve son sözünü söyleyeceğini ifade etti. 


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin büyük kongre delegeleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akrabalarının bulunduğunu ileri sürerek, "Bunun bir saltanatın tarifi olduğunu" savundu. 


Özel, demokrasi konusunda birilerine laf söylemeye kalkanların önce kendi içlerinde demokrasiyi kurması gerektiğini ifade etti

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07