TARİHİNDEN KOPAN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKÛMDUR

Vali İ. Halil Çomaktekin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizesiyle ?Amasya Tarihine Yolculuk? projesi kapsamında İlimize gelen gençlerle yemekte buluştu.

15.11.2015 16:51:26 0
TARİHİNDEN KOPAN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKÛMDUR

Vali İ. Halil Çomaktekin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizesiyle ‘Amasya Tarihine Yolculuk’ projesi kapsamında İlimize gelen gençlerle yemekte buluştu. Pirler parkında yapılan yemeğe ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek ve Kredi Yurtlar İl Müdürü Kadir Kılıç katıldı. 

Yemekte ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, ilimizde gençlere yönelik yapılan çalışmalar ve proje hakkında bilgiler aktardı.

Vali Çomaktekin ise yemekte yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Tarih, ilim ve irfan şehri olan Amasya’mızda, üniversiteye eğitime gelen gençlerimize ‘Amasya Tarihine Yolculuk’ adı altında ilimizdeki tarihi mekânları gezdirme, burada yetişen ünlü şahsiyetleri anlatma ve bu şehirdeki tarihi, gençlerimize aktarma adına önemli bir proje hayata geçirilmiştir.

Millet olmanın en önemli göstergesi tarih birliğidir. Tarih birliğinizi ve şuurunuzu kaybettiğiniz zaman tarih sahnesinden silinirsiniz. Tarih; dünü bugüne aktaran, bugünü geleceğe taşıyan önemli bir süreçtir. Tarih bizim mazimizdir, kökümüzdür. Mazinizden ve kökünüzden koptuğunuz zaman meyve vermeyen bir ağacın yok oluşu gibi insanlarda, milletlerde yok olmaya başlar. Amasya bu açıdan çok zengin bir birikime sahiptir. Cumhuriyetin kurulmasında Amasya önemli bir noktadır. Sizlerin Amasya’yı bu şekilde teneffüs etmesi Türk Milletinin geleceğe dair ümitlerini, heyecanını ve cesaretini arttıracaktır. Amasya’daki tarihi tanıdıkça yaşanan güzelliklerin yanı sıra buradaki tarihten alacağınız derslerde olacaktır.

Ülkemizin üzerinde oynanan çok kötü oyunlar var. Düşmanlar hiçbir zaman boş durmuyor. Bu olayları iyi idrak etmediğinizde, bir tarih kültürüne ve şuuruna sahip olmadığınızda hepimize yazık olacaktır. Çünkü dış güçlere figüran olacaksınız. Dış güçlere figüran olmamak, vatana ve millete hayırlı insan olmak için tarih şuuruna sahip, milli ve manevi değerlerini bilen, benimseyen ve yaşayan gençler olmalısınız. Sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. Bu organizasyona destek veren ilgili kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum.”

Yemek boyunca öğrencilerle sohbet eden Vali Çomaktekin, öğrencilerle hayata ilişkin tecrübelerini paylaştı. Samimi bir atmosferde geçen program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00