Tarihi Kent Mardin`de Sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, ?Başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları bittikçe şehir daha da güzelleşiyor? dedi.

19.10.2018 16:07:43 0
Tarihi Kent  Mardin`de Sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları bittikçe şehir daha da güzelleşiyor” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesince, şehirde ki turizm yoğunluğunun her geçen artması için çalışmalarını sürdürüyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında bitirilen Kültür Sokak, Kültür Kafe, Kermozade Konağı, Müze Sokağı yenileme çalışmaları turizm büyük katkısı oldu. Bu bağlamda başlatılan Şeyh Çabuk Camii ve Ulu Camii sol aksı sokakları çalışmalarında sona doğru gelinirken tarihi çarşılardan Hasan Ammar ve Bakırcılar Çarşısında çalışmalar devam etmekte.

 

Biten çalışmalar, şehrin yeni cazibe merkezi olurken, buraları gezen turistler ise anı ölümsüzleştirmek için sık sık fotoğraf çekiyor.

 

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları bittikçe şehir daha da güzelleşiyor” dedi.

 

Şuan tarihi sokaklarda yoğun bir çalışmanın olduğuna vurgu yapan Yaman, “Yukarı Mardin’de, arkeolojik ve kentsel sit alanları mevcut. Tescilli binalarımız çok fazla. Özellikle halk arasında Birinci Cadde dediğimiz Mardin’in kalbi olan Diyarbakır Kapı’dan Savur Kapı’ya kadar geçen sağlı sollu sokaklarda, geldiğimiz günden beri sokak sağlıklaştırması yapıyorduk. Büyüşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığını, eski Mardin’e taşıdık. Şuan, tarihi sokaklarda yoğun bir çalışmamız var” diye belirtti.

 

Hedeflerinin şehre gelen misafirlere farklı destinasyonlar sunmak olduğuna işaret eden Yaman, “Yaklaşık son iki yıldır şehre bir huzur hakim. Bu huzurla birlikte vatandaşın ve esnafın yüzü gülüyor. Oteller dolu. Çalışma yaptığımız sokaklar büyük ilgi görüyor. Dışardan gelen misafirlerimiz ve özellikle yeni evlenen çiftlerimiz buralarda fotoğraflar çekerek anı ölümsüzleştiriyor. Bu çalışmalarla şehirde turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34