TALHA?YA BATIGÖZ SAĞLIK GRUBU IŞIK OLACAK

İzmir`de erken doğumla dünyaya gelen ve doğumsal katarakt teşhisi konulan 11 yaşındaki Talha Koptaş, altıncı kez ameliyat olmak için hayırseverlerden destek bekliyordu. Batıgöz Sağlık Grubu, Talha?nın ameliyatını üstlendi. Talha, gözünün açılacağı ve haya

Sağlık 18.06.2019 11:32:40 0
TALHA?YA BATIGÖZ SAĞLIK GRUBU IŞIK OLACAK

İzmir'de erken doğumla dünyaya gelen ve doğumsal katarakt teşhisi konulan 11 yaşındaki Talha Koptaş, altıncı kez ameliyat olmak için hayırseverlerden destek bekliyordu. Batıgöz Sağlık Grubu, Talha’nın ameliyatını üstlendi. Talha, gözünün açılacağı ve hayallerini gerçekleştireceği günü heyecanla bekliyor

 

 

İzmir’de yaşayan 45 yaşındaki 4 çocuk annesi Şükran Koptaş’ın en küçük çocuğu Talha Koptaş. Talha, Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu 5'inci sınıf öğrencisi. Talha Koptaş: “Ameliyat olup körlükten kurtulmak ve hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. İleride ambulans şoförü olmak istiyorum. Ama öncelikle ben de iyileşip abim gibi onun okuluna gitmek istiyorum. Bir de arkadaşlarımla birlikte bisiklete binip top oynamak, patenle kaymak istiyorum. Gözüm görmediği için şimdiye kadar bunların hiçbirini yapamadım. Batıgöz Sağlık Grubu’na muayeneye gelmeden önce gece heyecandan uyuyamadım” diyerek duygularını dile getirdi.

 

DOKTORU SÖZ VERDİ

Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, Talha’yı muayene ettiğinde müjdeyi verdi ve “Sana söz veriyorum, gözlerini açıp yeni eğitim-öğretim döneminde seni abinin okuluna göndereceğim Sevgili Talha”dedi.

 

11 YILDA 6. AMELİYATINI OLACAK…

Talha’nın annesi Şükran Koptaş, “Talha, 6 aylık doğdu. Bir ay boyunca kuvözde kaldı. Görmediğini öğrendik ve ilk ameliyatını bebekken oldu. 4 yaşına gelene kadar Talha’nın gözünde bir problem yaşanmadı. Sonra Talha’nın gözünde katarakt problemi oldu. Daha sonra 3 kez ameliyat ettiler. Yanlış ameliyatlar sonucunda bir gözünü tamamen kaybettik. Daha sonra diğer gözünü İstanbul’da ameliyat ettirerek 5 yıl daha görmesini sağladık. Fakat büyüdükçe tekrarlayan bu sorun için yeniden ameliyat olması gerekiyor. Üstelik biz gözlerinin görmesi için mücadele ederken Talha’nın son muayenesinde kalp problemi de çıktı. Talha’nın sağ gözü hiç görmüyor, sol gözü yok denecek kadar az görüyor. Kalp hastası olduğu için doktorlar ameliyat etmeye cesaret edemedi. Batıgöz Sağlık Grubu hekimleri Talha’yı kalp kontrolünden de geçirdi ve ameliyata kardiyolog eşliğinde girmesine karar verildi. Tüm bu süreci de maddi olarak Batıgöz Sağlık Grubu üstlendi. Kendilerine şimdiden çok teşekkür ederiz. Yeniden ameliyat olma şansını öğrenince dünyalar bizim oldu. En büyük hayalim çocuğumun tüm ihtiyaçlarını bana ihtiyacı olmadan karşılayabilmesi” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANS-SAĞLIK SERVİSİ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19