TAKSİM`DE POLİS MÜDAHALESİ

1 Mayıs kutlamalarında Taksim`e çıkmak için toplanma merkezlerinden biri olan Beşiktaş`ta az önce polisin müdahalesi başladı. 1 mayıs gösterisi için Taksim`e çıkmak isteyen Gruba Polis müdahalesi başladı.

Türk Dünyasından Haberler 1.05.2015 15:37:00 0
TAKSİM`DE POLİS MÜDAHALESİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e gitmek için Beşiktaş'ta toplanan gruba polis, saat 14.00 sıralarına müdahale etmeye başladı.

1 Mayıs kutlamalarında Taksim'e çıkmak için toplanma merkezlerinden biri olan Beşiktaş'ta az önce polisin müdahalesi başladı. 1 mayıs gösterisi için Taksim'e çıkmak isteyen Gruba Polis müdahalesi başladı.

Polisin Taksim mrydananına çıkmak isteyen Gruplara  müdahalesiyle birlikte Göstericiler ellerindeki pet şişeler ve taşlarla polise saldırdı.. Polisin gaz bombası ve tazyikli su ile gruba müdahalesinden sonra  eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Ara sokaklarda da havai fişek ve Taşlarla Polise saldıran Gruplara  polis, biber gazı ve tazyikli suyla hıala müdahele ediyor.. Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurarak polise direnmeye çalışıyor.Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla müdahaele ederek,Grupları dağıtmaya devam ediyor.

 Beşiktaş Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi katılımında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, pankart açarak Beşiktaş Meydanı'na yürümek istedi.

Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Grup ile göstericiler arasında çatışma halen devam ediyor.Polisin onlarca kişiyi gözaltına aldığı ve Müdahalenin devam ettiği öğrenildi.

İnsan Hakları Derneğine mensup Göstericilerin alana girme isteklerine Çevik Kuvveyt Polisi kesinlikle izin vermiyor.Göster,cilerin ısrarlı bekleyişi sürüyor.

Polisin tazyikli su ve biber gazı  ile müdahalesine grup, taş atarak karşılık verdi. Gruplar ara sokaklara kaçtı.

Müdahale sırasında aralarında yazar Emrah Serbes'in de bulunduğu onlarca kişi yaralandı.  Serbes, yakın arkadaşı oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun yardımıyla bir kafeye götürüldü.

25 bin polisin koruduğu Taksim Meydanı’na aniden giden grup ortalığın karışmasına neden oldu. Fulya'da havai fişekler ve sopalar havada uçuştu. Okmeydanı ve Kurtuluş'ta polis, Molotof kokteyli ve ses bombası kullananlara TOMA ile müdahale etti. Beşiktaş'ta ise bir kişi karnından bıçaklandı. Ankara, İzmir ve Zonguldak gibi birçok şehirde ise halaylar çekildi, şarkılar söyledi.

Türkiye genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü halaylar ve şarkılarla geçti. Ancak İstanbul’da yaşananlar ülke gündemine damgasını vurdu.

Beşiktaş’ta göstericilerden biri kimliği belirsiz kişi tarafından karnından bıçaklandı. Yarasının ağır olmadığı öğrenilen gösterici, çevredekilerin ilk yardımının ardından olay yerinden uzaklaştı. Bıçaklanan kişi şikayetçi olmadığı bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL ÖZEL HABER

HABER VE FOTOĞRAFLAR: MEHMET KIZILKAYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04