TAC Öğrencileri GENIUS Olimpiyatları’nda Altın Madalya Kazandı

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, yeni başarılarla okullarını gururlandırmaya devam ediyor.

Gündem 7.07.2023 14:25:00 0
TAC Öğrencileri GENIUS Olimpiyatları’nda Altın Madalya Kazandı

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, yeni başarılarla okullarını gururlandırmaya devam ediyor. Uluslararası GENIUS Olimpiyatlarına katılan TAC 11. sınıf öğrencileri, muz ve mandalina kabuklarından elde ettikleri organik tarım filtresi ile Bilim alanında birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Akademik düzeyi ve sosyal bilinci ile değer katan, çok yönlü, mutlu ve evrensel bireyler yetiştirme misyonuyla faaliyet gösteren SEV, bünyesindeki köklü okullarında eğitim gören öğrencilerini akademik başarının yanı sıra bilim, sanat, spor gibi alanlarda desteklemeye ve onları teşvik etmeye devam ediyor.

Çevre sorunlarıyla ilgili uluslararası bir proje yarışması olan ve Bilim, Sanat, Robotik, İşletme ve Yazarlık olmak üzere beş ana kategoride düzenlenen Genius Olimpiyatları, bu yıl bir kez daha pek çok ülkeden öğrenciyi bir araya getirdi. Amerika’da gerçekleşen finallerde yarışan TAC 11. sınıf öğrencileri, gurur verici bir başarıya imza attı ve projeleriyle Bilim alanında altın madalyanın sahibi oldu.

726 proje arasından birinci seçildi 

TAC 11F IB sınıfı öğrencileri Melis Ata ve Naz Kurtuluş; muz ve mandalina kabuklarından elde ettikleri organik tarım filtresi ile 5 ayrı dalda sunulan 726 proje arasından birinci seçilerek madalyaya uzandı. Başarılı öğrenciler, hazırladıkları projeyle doğal su kaynaklarında bulunan ağır metal kirliliğini mandalina ve muz kabuklarından üretilen filtre sayesinde azaltmayı amaçladı.

Yarışma, eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerin başvuruları için önemli bir kriter niteliği taşıyor 

GENIUS Olimpiyatlarında her proje kendi kategorisi içinde değerlendirildi ve her kategori için ayrı ödüller dağıtıldı. Eğitimlerine Avrupa veya Amerika’da devam etmek isteyen öğrencilerin başvuruları için önemli bir kriter niteliği taşıyan yarışmada katılımcılara sertifikaları da verildi.  

GENIUS Olimpiyatları, öğrencilere farklı ülkelerden akranlarıyla iş birliği yapma imkanı tanıyarak fikirlerini paylaşmalarına, çevre sorunlarıyla başa çıkmalarına ve çözüm üretme yeteneklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlıyor. Yarışma; çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak için gençlere ilham verirken, genç kuşaklarda çevre bilinci oluşturmaya ve halkın küresel çevre sorunları hakkında bilgilendirilmesine yardımcı oluyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00