TISİAD GENEL BAŞKANI KILIÇ`TAN HÜKUMETE ÇAĞRI

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, ?Sokağa çıkma yasakları ve bölge nakliyecilerinin taşıma yaptığı ülkelerdeki sorunlar nedeniyle taşımacılık adeta dip yapmıştır. Sektörü destekleyici kredilerin verilmesi ve sektörün k

2.05.2016 19:46:07 0
TISİAD GENEL BAŞKANI KILIÇ`TAN HÜKUMETE  ÇAĞRI

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, “Sokağa çıkma yasakları ve bölge nakliyecilerinin taşıma yaptığı ülkelerdeki sorunlar nedeniyle taşımacılık adeta dip yapmıştır. Sektörü destekleyici kredilerin verilmesi ve sektörün kamuya olan ödemelerinin ertelenmesi konusunda Hükümet’imizin desteğini beklemekteyiz” dedi.

Türkiye’de faaliyet gösteren lojistik sektörünün sıkıntıları aşamaz hale geldiği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, lojistik sektörüne acil destek çağrısı yaptı.  Son bir yıldır yaşanan gelişmelerin sektörü ciddi sıkıntıya soktuğunu ifade eden Kılıç, “Son bir yılda ülkemizde yaşanılan sokağa çıkma yasakları nedeniyle Irak’a yapılan taşımaların sekteye uğraması ve bölge nakliyecimizin taşıma yaptığı ülkelerde yaşanılan sorunlar nedeniyle sektör olarak zor bir dönem yaşanmaktadır” dedi.

“NAVLUN FİYATLARI DİP SEVİYELERDE GEZİYOR”

Bölge lojistik firmalarının birçoğunun en çok taşımayı Irak’a gerçekleştirdiğine vurgu yapan Kılıç, Türkiye-Irak arasındaki navlun fiyatlarının dip seviyelerde gezdiğini belirtti. Nevaf Kılıç, “Bu sebepten dolayı taşıma yapılamaz hale gelmiştir. Ancak kendi aracını kullanan, şirketlerde sözleşmeli olarak kayıtlı kayıt ettirilen araçlar çalışabilmektir. Irak navlun fiyatları konusunda bir an önce Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı tarafından alt-üst navlun fiyatlarının belirlenmesi gerektiği görüşündeyiz” açıklamasını yaptı.

“SEKTÖRÜ DESTEKLEYİN”

Turizm sektörüne verilen Hükümet desteğinin lojistik sektörüne de verilmesi gerektiğini ifade eden TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sadece sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerleşim birimi değil Türkiye ile Irak hinterlandında bulunan tüm uluslar arası nakliye şirketlerinin ekonomik olarak desteklenmesi gerekmektedir. Sektörün kamuya olan SGK, MTV gibi vergiler, finans kuruluşlarına olan borçlarının ertelenmesi ve sektörü destekleyici kredilerin verilmesi hususunda Hükümet’ten acil çözüm bekliyoruz.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00