TISİAD DUHOK`A ÇIKARTMA YAPTI

Genel Merkezi Mersin`de bulunan Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Tarafından Organize edilen 1. Duhok Yatırım Zirvesi`ne katılacak iş insanları Kuzey Irak`a ulaştı.

29.04.2017 10:36:03 0
TISİAD  DUHOK`A ÇIKARTMA YAPTI

Genel Merkezi Mersin'de bulunan Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Tarafından Organize edilen 1. Duhok Yatırım Zirvesi'ne katılacak iş insanları Kuzey Irak'a ulaştı.

 

Çukurova Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Selahattin Balkan, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Demir, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Adana Ticaret Odası'nı temsilen M.Emin Yumuşak, Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Yalçın, Batman Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, Mardin MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap, TURAB Genel Başkan Yardımcısı Necdet Kılıç, Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren ile birlikle yüze yakın iş insanı bulunuyor.

 

İş insanları Duhok'taki Rixos Otel'de düzenlenecek ve 2 gün sürecek TISİAD 1. Duhok Yatırım Forumu için konaklayacakları otele yerleşti.

 

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 28-29-30 Nisan tarihlerinde Irak'ın Duhok kentinde gerçekleştirilecek 1. TISİAD Irak Yatırım Forumuna Irak ve Türkiye'den katılacak işadamlarına büyük bir iş birliği imkanı sunacağını belirtti.

 

100 civarında iş insanı ve çok sayıda STK temsilcileri ile Cumartesi ve Pazar günü Duhok'ta büyük bir zirve yapacaklarını anlatan Kılıç şöyle devam etti: Duhok'ta bizi bekleyen bir birinden değerli iş insanları var. Irak bizim için önemli bir kent. Kurdistan bölgesinin en önemli şehirlerinde biri. Biz dernek olarak Duhok'u pilot il seçtik. Duhok Türkiye'ye komşu. Habur Türkiye'nin ırak'a açılan kapısı. Hem ticaret merkezi hemde Irak'a ürünlerin dağıtıldığı bir şehir. O bölge yatırıma aç bir bölge. İnşaallah götürdüğümüz ekip orada iyi bir sonuç elde eder. Yatırımlar konusunda ortaklıklar olur. Orada yatırım imkanı bulur. Oradaki yatırım imkanları ile ilgili hem Duhok Valisi Farhad Ameen Atrushi, hem Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad H. Abdülhalim ve Yatırım Müdürü Bakhtiyar Ameen bize birinci ağızdan sunum yapacaklar."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40