?TISİAD, BİRLİK İÇİN ÖNCÜ OLACAK?

Silopi Belediyesi yönetimini ziyaret eden TISİAD yönetimi, birlik-beraberlik ve önyargıların kırılması için öncülük etme sözü verdi.

17.05.2015 09:51:22 0
?TISİAD, BİRLİK İÇİN ÖNCÜ OLACAK?

Silopi Belediyesi yönetimini ziyaret eden TISİAD yönetimi, birlik-beraberlik ve önyargıların kırılması için öncülük etme sözü verdi.

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi ve üyelerinin, Irak’a yönelik 4 günlük iş gezisi Şırnak temasları ile sürüyor. Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz’ın da eşlik ettiği gezide TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, yönetim kurulu ve üyeler 3’üncü gün Silopi Belediyesi Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak söz alan Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalıştıklarını söyleyerek, işbirliğine açık olduklarını söyledi.

 

“FAHRİ KONSOLOSUNUZUZ”

 

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç da, dost ve kardeş ülke Irak ile sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel birlikteliği de güçlendirmek istediklerini söyleyerek, bu anlamda belediyelerin kardeş kent anlaşmaları ile Irak ile bağlantı kurmasını istediklerini söyledi.

Kılıç, “Türkiye’de Şırnak, diğer illere göre ekonomik yönden geri kalmış bir ilimiz. Habur Sınır Kapısı olmasa Şırnak’ın durumunu düşünemiyorum. Mert, misafirperver Şırnak insanlarını tanıtmak için biz iş insanları olarak öncülük edeceğiz. Biz iş insanları olarak sizlerin fahri konsolosluğunu yapmalıyız. İstiyoruz ki her anlamda Silopi batıdaki bir ilçeden farklı olmasın” diye konuştu.

 

“GELİN, GÖRÜN”

 

Silopi Belediyesi Eş Başkanları Emine Esmer de, ön yargıları kırmanın tek yolunun ‘gelip, görmek’ olduğunu söyleyerek, “Şırnak stratejik bir bölge olmasına rağmen  hizmete mahrum kalıştır. Uluslar arası İpek Yolu’nun önemli bir noktası olan Şırnak’ın taleplerine ‘ödenek yok’ bahanesi ile gerçekleşen yaklaşım üzücüdür. Öte yandan Habur Sınır Kapısı’ndan belediyenin hiçbir kazancı yoktur. Kapıdan geçen tüm araçların cefasını buradaki halk çekerken, belediyeye gelir sağlanamaması kabul edilemez.  Bölgen kalkınması açısından hepimizin el birliği ile bunun için çalışması gerekmektedir. Bu açıdan ziyaretiniz bizleri çok sevindirdi ve mutlu etti. Yatırım yapmak isteyenlere desteğe hazırız. Ayrıca şehir içinde 50 dönümlük bir arazimiz var ve bu alanı şehir içindeki dağınık sanayi işletmelerini toplayacağımız bir Sanayi Sitesi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SİLOPİ/ŞIRNAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04