TISİAD BAŞKANI KILIÇ: ?HİÇ KİMSE ÖLMESİN İSTİYORUZ?

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği 2. Olağan Genel Kurulu?na katılan Mersin İş Dünyası temsilcileri, ülkede son günlerde yaşanan olayları değerlendirerek, barış çağrısı yaptı.

Gündem 29.12.2015 11:10:59 0
TISİAD BAŞKANI KILIÇ: ?HİÇ KİMSE ÖLMESİN İSTİYORUZ?

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’na katılan Mersin İş Dünyası temsilcileri, ülkede son günlerde yaşanan olayları değerlendirerek, barış çağrısı yaptı.

 Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) 2. Olağan Genel Kurulu’na katılan Mersin iş dünyası temsilcileri barış çağrısı yaptı. TISİAD Başkanı Necaf Kılıç, MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ali Doğan, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Emin Ucuz ve Prof. Dr. Ahmet Özer yaptıkları konuşmalarda barış ve istikrar vurgusu yaptılar.

TISİAD BAŞKANI KILIÇ: “HİÇ KİMSE ÖLMESİN İSTİYORUZ”

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, son günlerde artan huzursuzluk ortamının son bulması için toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Kılıç, “Biz muhakkak ki bir çözüm yolu olduğuna inanıyoruz. Hiç kimse ölmesin istiyoruz. 21. Yüzyılda sokağa çıkma yasağının uygulanmasına bir anlam veremiyoruz. Sıkıntı varsa konuşularak çözülmelidir. Biz vatandaş olarak neden milletvekili seçip, Ankara’ya gönderiyoruz? Bütün bu sorunlar Ankara’da görüşülerek çözülebilmelidir. Hükümet kanadı olsun, diğer Sivil Toplum Kuruluşları var. Bu işe bir çözüm bulunmalıdır. Herkes taşın altına elini sokmalıdır. Bu yaşanılan sorunlar diyalogla son bulmalıdır. Yeniden barış ortamı, huzur ortamı tesis edilmelidir” dedi.

MESİAD YİK BAŞKANI ALİ DOĞAN: “KAOSTAN ÇIKMANIN YOLU, BİRLİK VE BERABERLİKTEN GEÇER”

TISİAD Genel Kurulu’nda konuşan MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ali Doğan da ülkede huzur ortamının kaybolduğuna işaret etti. Doğan, “Huzur kalmadı. İçinde bulunduğumuz kaostan çıkmamızın yolu, birlik ve beraberlikten geçiyor. Bölgemize bir bakın, yaşamsal noktada ilerideyiz Geçenlerde İran’a bir iş gezisine gitmiştim. İran, tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ülke. Ancak şimdi yaşamsal açıdan bizden geride. Oradaki görüştüğümüz insanlar, ‘Aman ülkenizin kıymetini bilin. Türkiye’nin önü her anlamda açık’ diyorlar. Bunuk kaybetmeyelim ve barış ortamını bir an evvel sağlayalım” diye konuştu.

TURAB BAŞKANI EMİN UCUZ: “BİRLİK İÇİNBDE YAŞAMALIYIZ”

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Emin Ucuz da TISİAD Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. TURAB Başkanı Ucuz, Türkiye’nin zor bir coğrafyada yaşadığına dikkat çekerek, “Bizim bu coğrafyaya alışmamız gerekiyor. Orta Doğu’da yaşanılan hayatı görüyoruz maalesef. Gözümüzün önündeki bu yaşantıdan ders almamız lazım. Bizim birlik içinde yaşamamız lazım. Birlik olacağız ve bu süreci aşacağız” dedi.

MESİAD BAŞKANI MEHMET DENİZ: “TAM DEMOKRASİ VE EŞİT YURTTAŞLIK İSTİYORUZ”

TISİAD Genel Kurulu’nda konuşan MESİAD Başkanı Mehmet Deniz de Anayasa değişikliğinin gerekliliğini savundu. Deniz, “Yeni Anayasa’da her kesimi kapsayan ve tam demokrasiyi sağlayan ilkeler olmalıdır. Eşit yurttaşlığı içermelidir. 7 Haziran seçimlerinin ardından gelinen süreçte az önce bahsettiğim kavramlar maalesef ortadan kalkmıştır. İçinde bulunduğumuz coğrafyadaki savaşın ülkemiz dışında tutulmasını temenni ediyoruz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak eşit yurttaşlık ve tam demokrasi istiyoruz” açıklamasını yaptı.

PROF. DR. AHMET ÖZER: “21. YÜZYILI KAÇIRMAYALIM”

Prof. Dr. Ahmet Özer de TISİAD Genel Kurulu’na katıldı. Burada konuşan Özer, Türkiye’nin 18. 19. ve 20. Yüzyıl aydınlanmasını kaçırdığını dile getirdi. Özer, “Artık ülke olarak 21. Yüzyıl aydınlanmasını kaçırmayalım. Bakınız, her şey önce insanla başlar. Siyasi istikrarı ancak barışla sağlayabiliriz. Barış yoksa ne ticaretten ne bilimden ne de yaşamdan bahsedebiliriz. Silopi ve Cizre bu haldeyken biz burada rahat edemeyiz. Oradaki ateş gelir bir gün bizi de yakar. Bu anlamda batıdan çıkacak ses büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin batısı gerçekten barış diye haykırırsa bu çağrı karşılık bulur” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88