TIBBİ SEKRETERLER PAKETTE YER ALMAK İSTİYOR

Türkiye sağlık personeli olarak bilinen Tıbbi Sekreterler hak ettikleri hakları için mücadelelerini veriyorlar.. TBMM yapılan görüşmeler olsun. TBMM soru önergeleri olsun. Çeşitli illerde Basın açıklamaları olsun. Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi Sekrete

27.12.2016 12:30:48 0
TIBBİ SEKRETERLER PAKETTE YER ALMAK İSTİYOR

Türkiye sağlık personeli olarak bilinen Tıbbi Sekreterler hak ettikleri hakları için mücadelelerini veriyorlar.. TBMM yapılan görüşmeler olsun. TBMM soru önergeleri olsun. Çeşitli illerde Basın açıklamaları olsun.  Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi Sekreterlerin tercih edilmesi ve Sözleşme güvence verilmesi yolu ile istihdam edilmesi için zorlu bir mücadele veriliyor.

 

Tıbbıi Sekreterler Artuklu Haber'e Kamu oyu ile  paylaşılmak ve yetkililere ilertilmek üzere şu açıklamayı yaparak sorunlarının çözümü için destek istediler:

 

''Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı ASGARİ ücretle çalışıyoruz

 

.  Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve güvence için  madde konulursa 35 Bin Aile mutlu olacaktır. Aile hekimlikleri iş yükünden şikâyetçi resmi yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlarTıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları Hasta kabul işlemlerini yapar. Tıbbi Sekreterler olarak Hastaları güler yüzle karşılayarak işimizi severek yapıyoruz. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz. Aile hekimliğinde Gruplandırmadan dolayı zaten tıbbi sekreterler çalıştırılıyor maaşları ödeniyor.

 

Tıbbi sekreterler olarak maaş olarak düzenleme istiyoruz. Ama aile sağlığı elemanı olarak görev alalım güvencemiz olsun. Gruplandırmadan dolayı B sınıfı için 2 doktor için 1 Tıbbi sekreter A sınıfı 3 doktor için 2 Tıbbi sekreter çalıştırılıyor.

 

Halk sağlığı Müdürlükleri Doktorlara Aile Sağlığı Merkezleri kiralıyor. Hemşireler Aile hekimliğinde aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalıyorlar. Aile Sağlığı merkezleri Gruplandırmaya geçtiği zaman doktorların maaşında ek olarak bir fazla olarak alıyorlar. Tıbbi sekreterleri çalıştırdıkları için maaş konusunda  çok düşük ücretler veriyorlar. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar.'',Yetkililerin dertlerine derman olarak,hazırlanacak bir Torba yasa içersinde Tıbbi Sekreterlerin istihdamı ve çalıştırılma koşullarının yasa ile düzenlenmesini  isteyen Tıbbi Sekreterler,yıllardır verilen sözlerin icraata dönüşmesini ve Haklarının  verilmesini talep ediyorlar.

 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, tıbbi sekreterlerin yaşadığı mağduriyeti TBMM  gündemine taşıdı.

CHP'li Özdiş TBMM'de yaptığı konuşmada;

"Hastanelere hizmet adı altında taşeron sekreter alınıyor veya 2 aylık kurslarla sertifika almış kişiler bu işin lisans diplomasına sahip kişilerin önüne geçiyor. Hemşire ve ebelere sekreterlik yaptırılıyor. Sözleşmeli atanan personel diğer atamalarda tekrar tercih yapıyor, atama bekleyen kişilerin önüne geçiyor. Kısacası Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunları büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu durumu ne zaman düzelteceksiniz, tıbbi sekreterlik atama sayıları ne zaman yükselecek."diyerek Tıbbi Sekreterlerin mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıdı.

 

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da TBMM'ne verdiği soru önergesi ile Tıbbı Sekreterlerin yerine Taşaron çalıştırılmasının hakkaniyetle bağdaşmadığını belirterek,bu konuda  Eğitim gören Tıbbi Sekreterlerin istaihdamının sağlanmasını istedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01