TIBBİ SEKRETERLER BAKAN YARDIMCISI ÖĞÜTKEN İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun Taşeronlara kadro verileceği yönündeki açıklamasından sonra, Çalışmalarına hız veren Tıbbi Sekreter adayları, Ankara?ya adeta çıkartma yaparak, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile makamında Görüştü.

Gündem 25.03.2016 00:34:44 0
TIBBİ SEKRETERLER BAKAN YARDIMCISI ÖĞÜTKEN İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Taşeronlara kadro verileceği yönündeki açıklamasından sonra, Çalışmalarına hız veren Tıbbi Sekreter adayları, Ankara’ya adeta çıkartma yaparak, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile makamında Görüştü.

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile Sağlık Bakanlığındaki Makam odasında bir görüşme yapan ve Atanma sorunlarını ileten, Barış Ustünel,Süleyman Uyanık, Kemal Yağmur, Ahmet Ok ve  Melike   Sağlam‘dan oluşan 5 Kişilik Tıbbi Sekreter adayı, Bakan Yardımcısı Öğütken’e ,Atanma sorunlarına ilişkin Bilgi vererek, Bakan Yardımcısı Öğütken ’den , Atanma  konusunda destek istediler.

Bakan Yardımcısı Öğütken’e Tıbbi Sekreter Kadrolarının yetersizliği ve Kadro Verilmesi Taleplerinin Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’na iletilmesi konusunda ricada bulunarak, Tıbbi Sekreterlerin sorunlarını içeren ve Aşağıda örneği bulunan Raporu vererek, Destek istediler.

TIBBİ SEKRETERLERİN SORUNLARI VE TALEPLERİ

Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları mezunlarıyız. Sağlıkta giderek artan taşeronlaşma, kanunen meslek tanımımızın yapılmaması ve atama yoluyla yapılan personel alımlarındaki kadroların yetersizliği sebepleriyle işsizliğe mahkum edilmekteyiz. Sağlıktaki taşeronlaşma en çok bize zarar vermektedir. Çalışma alanlarımıza birkaç aylık kurslarla sertifika alan kişiler istihdam edilmektedir. Bu sertifikaların 4 yıl lise, 2 yıl üniversite 6 yıllık meslek eğitimimizden, emeklerimizden ve diplomalarımızdan üstün tutulmasına hiçbir anlam verememekteyiz. Ayrıca hemşire ihtiyacı olmasına rağmen ataması yapılmış binlerce hemşire personelde tıbbi sekreterlik alanlarında çalıştırılmaktadır. Hemşire personelin, sekreterlik alanlarında çalıştırılıp hemşirelik görevi yapıyormuş gibi maaş alması devletimizi zarara sokmaktadır ve bizlerin 80 üzeri puanlarla ataması yapılmazken hemşirelerin 60 gibi puanlarla atanıp sekreterlik yapıyor olmalarından dolayı üzüntü duymaktayız. Mesleğin eğitimini almamış kişilerin çalıştırılması sistemde çok fazla sorun yaşanmasına ve atanmış olan meslektaşlarımıza ağır bir iş yükü binmesine sebep olmaktadır. Bu sorunlar ve daha birçok sorunun sebebi ise kanunen meslek tanımımızın yapılmamış olmasıdır. 2011 yılında sağlıkla ilgili diğer tüm branşların meslek tanımları mezun oldukları programlar belirtilerek yapılırken bizler yine görmezden gelindik. İşsizlik, yoksulluk bizleri kpssye yöneltti ve Allahın izniyle 2014 KPSS sağlıkla ilgili branşlar arasında en başarılı branş olduk. Fakat geçmiş KPSS dönemlerinde 2 yılda bizlere ayrılan kadro sayısı ortalama 2500 olurken, 2014 KPSS üzerinden 17 ay geçmesine ve 4 alım yapılmasına rağmen ataması yapılan kişi sayısı 254 olmuştur. Meslek tanımımızın mezun olduğumuz programlar belirtilerek yapılmasını, mesleğimizin çalışma alanlarının aldığımız eğitim doğrultusunda belirlenerek taşerondan ayrılmasını, çalıştırılan vasıfsız kişilerin daha fazla istihdam edilmemelerini, hemşire personelinde kendi mesleğini icra etmesinin uygulanmasını ve personel ihtiyaçlarının bu şekilde belirlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca Kurumların talepleri, personel dağıtım cetvelleri ve 2023 hedefleri doğrultusunda ulaşılmak istenilen personel sayısı en çok ihtiyaç olan 3. meslek olduğumuzu göstermektedir. Atama yoluyla yapılacak alımlarda kadroların bu doğrultuda belirlenmesini talep etmekteyiz. Bizler zengin ailelerin çocukları değiliz, hepimizin hayatı yoksulluk içinde geçti. İnsani şartlarda yaşayabilmek için mesleğimizi yapabilmek, yıllardır verdiğimiz emeklerin boşuna olmadığını görmek, devletimize milletimize hayırlı, faydalı bireyler olmak istiyoruz.

Tıbbi Sekreter adaylarının Taleplerini Dinleyen Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken Tıbbi Sekreter adaylarının sorunlarını yakından bildiğini belirterek, Bakan Müezzinoğlu’na Görüşmeye ilişkin Bilgi sunacağını ve Taleplerini içeren Raporu sunacağını belirterek, Çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62