TIBBİ SEKRETERLER ASM`LERDE KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

64. Hükümetin kurulmasının ardından,Ak Partinin seçim öncesi verdiği seçim taahhütlerinin yerine Getirilmesini sabırsızlıkla beklerken,35 Bin Tıbbi Sekreter ,Hükümet`ten ASM`lerde Kadro verilmesi yönünde müjde beklentisine girdi.

Gündem 26.11.2015 12:08:16 0
TIBBİ SEKRETERLER ASM`LERDE KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

64. Hükümetin kurulmasının ardından,Ak Partinin seçim öncesi verdiği seçim taahhütlerinin yerine Getirilmesini sabırsızlıkla beklerken,35 Bin Tıbbi Sekreter ,Hükümet'ten ASM'lerde Kadro verilmesi yönünde müjde beklentisine girdi.

Kamudaki taşeronla ilgili son haberleri son günlerde son dakika olarak gelmeye başladı.. Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek" dedi

. Asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. * Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. sağlık Bakanlığı'nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Sağlık-Sen eski Genel Başkanı Mahmut Kaçar 1 Kasımdan sonra Aile Sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler için düzenleme olacağını kadro verileceğini söyledi.Aile hekimliğinde Tıbbi Sekreterlerin bütçeden para çıkmadan kolay kadroya alınacağını söylediler.

Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 900-1500 ücretle çalışıyoruz. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde MADDE tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve sözleşme güvence(Kadro/4/B sözleşmesi ) için madde konulursa 70 Bin Aile mutlu olacaktır. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler 900-1500 arası alıyorlar. Aile hekimliğinde Tıbbi Sekreter için kadro düzenlemesi sözünü aldıklarını sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24