SURİYE`YE OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

AQBD,Yunanistan`dan Olası Suriye operasyonu için kara ve deniz üslerini kullanma talebinde bulundu.

Dünya 27.08.2013 15:09:15 0
SURİYE`YE OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

ABD’nin Washington Post gazetesi, askeri harekatın BM heyetinin Şam`dan ayrılmasının ardından gerçekleşebileceğini yazdı.

Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının ardından askeri operasyon seçeneğini masaya yatıran ABD ve müttefiklerinin nasıl bir plan hazırladıkları az da olsa belli oldu. Washington Post gazetesi, Suriye`ye yönelik askeri harekatın süre ve kapsamının sınırlı tutulacağını belirtti.

Gazeteye göre, harekat iki günden fazla sürmeyecek. Suriye`deki hedefler, denizden fırlatılacak Cruise füzeleriyle vurulacak. ABD`nin Akdeniz`de Suriye`ye yakın noktada 4 savaş gemisi bulunuyor.

Askeri harekatta uzun menzilli bombardıman uçaklarının da kullanılması gündemde. Hava saldırılarında Şam rejiminin deniz, hava ve kara savunma sistemleri hedef alınacak. 

ABD,Yunanistan`dan Suriye operasyonu için kara ve deniz üslerini kullanma talebinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye ile ilgili yaptığı son açıklamada, "Dünyanın en korkunç silahlarını son derece savunmasız insanlara karşı kullananların hesap verme mecburiyeti olmalıdır... Rejimin saklayacağı bir şey yoksa, yanıtları sahaya acil giriş ve şeffaflık sağlamak olmalıdır - bombalamak değil" dedi.

İNGİLTERE DE HAZIRLIKLARA BAŞLADI

İngiltere Başbakanı Cameron, parlamentonun yaz tatilini yarıda kesip Suriye gündemiyle ilgili olarak perşembe günü Acilen toplanmasını istedi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi`nden Suriye`nin kimyasal silah kullanımına ilişkin bir açıklama yapıldı.Açıklamada, "İngiltere kimyasal silah kullanan Suriye`ye orantılı bir karşılık vermeyi planlıyor" denildi.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU;SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR

Suriye konusunda uluslararası toplumun bir sınavla karşı karşıya olduğunu ifade eden Türk Dışişleri  Bakanı  Ahmet Davutoğlu,Suriye Yönetimi tarafından  Sivil Halka yapılan Kimyasal saldırının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu söyledi.

BM heyetine yapılan saldırı rejim yanlıları tarafından yapıldığını belirten Ahmet Davutoğlu, BM heyetinin tek bir pozisyonda bir araya gelmesini istediklerini kaydetti.

Davutoğlu, Suriye için uluslararasında temaslarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Kimyasal katliamın bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Dışileri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu suçun karşılıksız kalamayacağını dile getirdi.


ARTUKLU HABER AJANSI-DÜNYA


Anahtar Kelimeler:
20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00