SURİYELİ ÖĞRENCİLERE GAMEK`TEN KARNE HEDİYESİ

GAMEK, dönem boyunca büyük başarı göstererek karne notlarını hak eden Suriyeli bin 350 öğrenciye karne hediyesi olarak gezi düzenledi.

Türk Dünyasından Haberler 31.01.2014 10:40:32 0
SURİYELİ ÖĞRENCİLERE GAMEK`TEN KARNE HEDİYESİ

GAMEK, dönem boyunca büyük başarı göstererek karne notlarını hak eden Suriyeli bin 350 öğrenciye karne hediyesi olarak gezi düzenledi.

 
 Haberin Devamı

Suriyeli Misafirler Eğitim ve Bilgi Merkezi 1 ve 2`de eğitim gören bin 350 öğrenci karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları GAMEK, Suriyeli mülteci öğrencilerin şehirde en sevdikleri merkezlerden biri olan Türkiye`nin en büyük planetaryumu olma özelliğini taşıyan Gaziantep Gezegenevi`ne 4 gün boyunca gezi düzenleyerek öğrencilere karne hediyesi verdi.

 

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Suriyeli öğrencilerin dönem boyunca başarı göstererek güzel karneler aldıklarını belirterek, “Suriyeli öğrencilerimizin bu başarısını kutlamak için onları şehirde en sevdikleri merkezlerden biri olan Gezegenevine götürdük. Gezide, uzman rehberler uzay ve uzay bilimleri hakkında Suriyeli öğrencilerimize geniş bilgiler verdi. Özel bir program ve düzenekle kürenin tavanına yansıtılan gökyüzü görüntüsü öğrencileri hayrete düşürdü. Küre içinde bulunan koltuklara oturan öğrenciler, gerçek bir uzay yolculuğuna çıkar gibi güneşe yakın ve uzak gezegenleri inceledi. Onların bu heyecanına ve merakına bizler de ortak olduk.” dedi.

Savaşın etkileri devam ediyor.

Suriyeli öğrencilere düzenlenen geziyle birlikte son günlerde ortaya çıkan vahşet görüntülerinin izlerini de silmeye çalıştıklarının altını çizen Dündar, “Öğrencilerimizin bu görüntülerle aldıkları yaraları silmeye çalışıyoruz. Moral ve motivasyonlarını düzenlediğimiz gezilerle artırarak kötü düşüncelerden uzaklaştırmak istiyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Gezegenevi gezimizde  bize destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gezegenevi yetkililerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00