``Suriyeli kardeşlerimiz bizim misafirlerimizdir``

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Gelen Suriyeli kardeşlerimiz dindaşlarımız bizim misafirlerimizdir. Çadır kentlerde konteynır kentlerde olanların yanında Mardin'de misafir edilenler de var. Onları da bağrımıza basıyoruz dedi.

Polisiye Haberler 8.08.2013 20:12:21 0
``Suriyeli kardeşlerimiz bizim misafirlerimizdir``

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Gelen Suriyeli kardeşlerimiz dindaşlarımız bizim misafirlerimizdir. Çadır kentlerde konteynır kentlerde olanların yanında Mardin’de misafir edilenler de var. Onları da bağrımıza basıyoruz“ dedi.Bakan Muammer Güler Yarın Midyat ilçesine giderek burada Mi,safir edilen Suryeli Sığınmacıları ziyaret ederek,Bayramlarını kutlayacak.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Mardin`de bulunan Bakan Güler, bayram namazını Yenişehir mahallesinde bulunan Fuat Yağcı Camiinde kıldı.

Cami çıkışı vatandaşlar ile bayramlaşan Bakan Güler gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de güzel bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Birlik ve beraberlik namına güzel günlerin yaşandığını dile getiren Güler “Bütün yurttaşlarımızın bayramlarını kutluyorum. Sağlık huzur içerisinde nice güzel ramazanlara ve bayramlara erişmelerini diliyorum. Bu güzel bayram gününde görevli başında olan bütün güvenlik kuvvetlerimize Türk jandarmasına Türk polisine sahil güvenlikteki görevli arkadaşlarımıza bütün kamu görevlilerine de başarılar diliyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Birliğimiz beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

Mardin Valiliği tarafından Suriyeli sığınmacılar için başlatılan ‘Bayram sevincini hep birlikte yaşayalım’ kampanyasına Mardinlilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

“Bu kampanyaya değerli hemşerilerimizin büyük ilgi göstermelerinden duyduğu memnuniyeti belirtiyorum. Gelen Suriyeli kardeşlerimiz dindaşlarımız bizim misafirlerimizdir. Çadır kentlerde konteynır kentlerde olanların yanında Mardin’de misafir edilenler de var. Onları da bağrımıza basıyoruz. Onları da bu zor günlerinde yardım etmenin gururunu yaşıyoruz."

Çözüm Süreci

Bir gazetecinin çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine ise Bakan Güler, şunları kaydetti:

“Elbette ki bu çözüm süreci ile beraber normalleşmenin çok güzel meyveleri alınıyor. Evet annelerde ağlamasın, gözyaşları da akmasın. Kan akmasın beraberliğimiz daim olsun. Ama bununla ilgili bütün sorumlulukları bütün yapılması gerekenleri herkes üzerine düşen vazifeyi yapsın. Ama bu nihai olsun. İlelebet devam etsin. Bizim arzu ettiğimizde budur. Bu sağlıklı, huzurlu ortamı sürdürmek için bizde elimizden gelen her şeyi yapacağız."

 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04