SÜNNET OLAN ÇOCUKLARA POLİSLER KİRVE OLDU

Van'da ‘'Kirvem Polis Amca'' sloganı ile düzenlenen sünnet şöleninde polisler kirve oldu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan çocuklara çeyrek altın ve oyuncak araba hediye ederken, Lokman Hekim Van Hastanesi de bu anlamlı etkinliğe destek verdi.

Türk Dünyasından Haberler 4.07.2014 12:02:26 0
SÜNNET OLAN ÇOCUKLARA POLİSLER KİRVE OLDU

Van’da ‘’Kirvem Polis Amca’’ sloganı ile düzenlenen sünnet şöleninde polisler kirve oldu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan çocuklara çeyrek altın ve oyuncak araba hediye ederken, Lokman Hekim Van Hastanesi de bu anlamlı etkinliğe destek verdi.

Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, “Polis Amcam Kirvem Olsun” projesi çerçevesinde yoksul 50 çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet şölenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve yetkililerin yanısıra polisler de katıldı.

Şölende konuşan Vali Doğan, çocukların elinin silah değil, kalem, oyuncak tutması gerektiğini belirtti. Vali Doğan şunları kaydetti: “Çocuk gelecek demektir. Bizim aradığımız huzurlu bir gelecektir. Toplumda huzur vaadi için de polis teşkilatına ihtiyacımız vardır. Bu yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. Bu projede emeği geçen herkese ve projede yer alan aile ve çocuklarına teşekkür ediyorum. İşte çocukların aradıkları gelecek bir meslek sahibi olma geleceğidir. Çocuklar daha 8 yaşlarında, 10 yaşlarında gelecekte doktor olmak istediklerini, mühendis olmak istediklerini, polis olmak istediklerini söylüyorlar. Yani kendileri için bir gelecek arıyorlar. Herkesin bu sedayı, bu sese kulak vermesi gerekiyor. Çocukların yerleri evleridir, çocukların yerleri okullarıdır, çocukların yerleri oyun alanlarıdır. Çocuklar asla dağda olamazlar. Çocukların eline oyuncak yakışır, çocukların eline kalem yakışır, çocukların eline asla silah yakışmaz.”
Toplam 50 çocuğunun 12’sinin sünneti Lokman Hekim Van Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ender Akdemir tarafından gerçekleştirildi.

Sünnet şöleni, Vali Doğan’ın etkinliğe sponsor olan işadamı Servet Sünnetçioğlu’na plaket vermesi, çocuklara çeyrek altın ve oyuncak araba hediye etmesinin ardından okunan Mevlid-i Şerif’ten sonra son buldu.

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-VAN
 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00