SUNGURLU BELEDİYESİNDEN DERİKLİ ENGELLİ GENÇ'E AKÜLÜ ENGELLİ ARABASI

Çorum Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Mardin Derik ilçesi kırsal Düztaş mahallesinde ikamet eden Esen ailesine engelli çocukları için elektrikli akülü engelli aracı hediye ederek aileyi sevindirdi.

5.12.2020 14:55:00 0
SUNGURLU BELEDİYESİNDEN DERİKLİ ENGELLİ GENÇ

Çorum Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Mardin Derik ilçesi kırsal Düztaş mahallesinde ikamet eden Esen ailesine engelli çocukları için elektrikli akülü engelli aracı hediye ederek aileyi sevindirdi.
 

Çorum Sungurlu'dan, Mardin Derik'e uzanan yardım elinin öyküsü şöyle gelişti;

 

Mardin Derik ilcesi Düztaş Mahalesinde ikamet eden Esen ailesinin engelli olan 9 yaşındaki çocukları Sabahattin Esen'in elektrikli akülü araç talebi İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bildirilmiş, Akşener de Esen  ailesi  ile yaptığı telefon görüşmesinde aileye yardım sözü vermişti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatıyla harekete geçen İYİ Parti'li Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'in temin ederek gönderdiği elektrikli akülü engelli aracı, İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, Derik İlçe Başkanı Süleyman Özaydın, İl Başkan Yardımcıları Sait Direkçi,  Hüseyin Öztürk,Hasan AYDIN ve Başkan Yardımcısı Aynur Vural tarafından Esen ailesine teslim edildi. 

Teslimde Kızıltepe Engelliler Birliği Dernek Başkanı İzettin Akbaba da hazır bulundu. 

Elektrikli akülü aracına kavuşan Sabahattin Esen'in yüzündeki gülümseme görülmeye değerdi. 

Kendisini adeta yeniden hayata bağlayan engelli aracına kavuşan ve okuluna rahatça gitme imkanına kavuşan Sebahattin'in sevincine ailesi, mahalleli ve orada bulunanlar da ortak oldular ve gözyaşlarına hakim olamadılar. 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'e teşekkür ederken, Esen ailesinin ihtiyacı olan okul yolu ile ilgili de bilgi verdi. 

KAYMAKAM HİCABİ AYTİMUR'A YOL TEŞEKKÜRÜ 

Başkan Akar, köy yolunun ev ile okul arasındaki 400 metrelik kesiminin Derik Kaymakamı Hicabi Aytimur tarafından parke taşı kaplama olarak tamamlattırıldığını ifade ederek, "yol sorununun kısa sürede çözüme kavuşması dolayısıyla mahalle sakinleri, Esen ailesi ve biz İYI Parti ailesi olarak Sayın Kaymakama hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sosyal devlet analayışı Derik'te bir daha hakim olmuştur. Devletimiz daima milletine hizmet anlayışı içerisinde çalışmaya devam etmektedir" dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00