SUDANLI BAKAN`DAN BAŞKAN MUSTAFA AK`A ZİYARET

Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Elyasa Siddig Altag, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`ı makamında ziyaret etti.

22.10.2015 09:22:53 0
SUDANLI BAKAN`DAN BAŞKAN  MUSTAFA AK`A ZİYARET

Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Elyasa Siddig Altag, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Ülkesinde bir zamanlar Osmanlı akçesi kullandıklarına dikkat çeken Sudanlı Bakan, “Ecdadınızdan çok şey öğrendik şimdi de sizlerden öğrenmek ve faydalanmak istiyoruz” dedi.

Konuk Bakana ziyaretinde Sudan’ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Elsheikh Abdelrazig Ahmed de eşlik etti. Sudan heyetine Keçiören’i tanıtıcı kısa bilgiler ileten Başkan Mustafa Ak, “Sizi Keçiören'de görmekten dolayı mutluyuz. Keçiören, Ankara Büyükşehir Belediyesi içerisinde yer alan bir ilçe belediyesidir. 900 bine yakın nüfusumuz var. Ağırlıklı olarak konutlardan oluşuyoruz ve sanayimiz yok. 45 Meclis Üyemiz var. 5 yılda bir seçim oluyor. Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri ayrı seçiliyor” diye konuştu.

HARTUM KARDEŞ BELEDİYEMİZ
Belediye Başkanlığına ikinci defa seçildiğini belirten Mustafa Ak, “Sudanlı Hartum Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Karşılıklı olarak birbirimizi ziyaret ettik. Hartum'dan eğitim için bize bir heyet geldi. Böylece tecrübelerimizde karşılıklı olarak istifade ettik. Her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinliklerimize Sudan’ın da katılmasından memnuniyet duyuyoruz” mesajını verdi.

Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Elyasa Siddig Altag ise, Türkiye’ye ilk defa geldiğini ifade ederek, “Burada Sudan Devleti adına bulunuyorum. Hartum Belediyesi ile kardeş olmanız beni sevindiriyor. Keçiören'i gezdim ve çok beğendim. Sizin gençlere, kadınlara yönelik hizmetlerinizden ve verdiğiniz desteklerden çok etkilendim. Sosyal Belediyecilik faaliyetleriniz ve halkla diyaloğunuz çok güzel” dedi. Türkiye’nin güçlü ve gelişmiş bir ülke olmasından Arap ve İslam dünyasının gurur duyduğunu dile getiren Sudanlı Bakan, Türkiye’nin ülkesine verdiği desteğe dikkat çekerek “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizinle işbirliği yapmak istiyoruz. Temizlik, geri dönüşüm, sağlık ve turizm alanında rehberliğinize ihtiyacımız var” diye konuştu.

ECDADINIZDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Sudan’da bir zamanlar Osmanlı akçesi kullandıklarını vurgulayan Altag, “Ecdadınızdan çok şey öğrendik şimdi de sizlerden öğrenmek ve faydalanmak istiyoruz. Keçiören'in gençlik merkezleri, tesisleri ve hizmetlerini çok beğendim. Caddeleriniz, sokaklarınız tertemiz. Parklarınız çok güzel. Burada gördüklerimizi Sudan’da gerçekleştirmek istiyoruz. Zümrüt Yaşam Alanlarınızda geri dönüşümden ürettiğiniz eserleri çok beğendim. Yine İslam Sanatları atölyelerinizde ürettiğiniz el sanatları eserlerinizi çok beğendim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizi Sudan'a davet ediyorum” dedi.

Sudan’ı kardeş olarak gördüklerini ifade eden Başkan Ak da, “Her türlü desteğimiz ve yardımımızı, tecrübelerimizi sizinle her zaman paylaşmaya hazırız. Aynı zamanda Bakanlığınız da hayırlı olsun. Nazik davetinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede Sudan’a ziyaretimizi gerçekleştiririz” yanıtını verdi. Keçiören’in kendileri için büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Büyükelçi İbrahim Ahmed ise, “Bize her konuda destek veriyorsunuz. Sizden bir davet geldiğinde mutlaka katılmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği Sudan ziyaretindeki heyette sizin de bulunmanızı çok istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Ak misafirlerine Türk kahvesi fincan takımı hediye ederken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI*ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04