SP KONGRESİNDE İLGİ ERBAKAN`A,OYLAR KAMALAK`A

Saadet Partisi`nin 5. Olağan Kongresi Ankara`da Arena Kapalı spor salonunda bugün yapıldı.

Siyaset 4.05.2014 22:47:51 0
SP KONGRESİNDE İLGİ ERBAKAN`A,OYLAR KAMALAK`A

Saadet Partisi`nin 5. Olağan Kongresi Ankara`da Arena Kapalı spor salonunda bugün yapıldı.Sabah saat 10.00`da başlayan Kongreye 06 NE 650 Plakalı aracı ile gelen Dr.Fatih Erbakan,Saadet Partili vatandaşlar ve Delegelerden Yoğun ilgi Gördü,Kongre Salonuna gelişinde Partililerin aşırı izdihamı ve Solaganlarla giren Erbakan,Salona girdikten sonra Baba Dostu Eski Bakanlardan Fehim Edak ve Ahmet Tekdal`ın yanına oturdu.

Saadet Partisi genel başkan adayı Fatih Erbakan, "Bu kongreyle birlikte Milli Görüş dinamiği yeniden harekete geçecektir. Saadet Partisini siyaset hayatındaki en etkili aktör yapmak olan Erbakan ruhu yeniden canlanacaktır" dedi.

Milli Görüş`ün lideri Necmettin Erbakan`a ve hayatını kaybetmiş dava arkadaşlarına rahmet dileyen Erbakan, babasının yanında 45 senedir dik, onurlu bir duruş sergileyen parti büyüklerini selamladığını söyledi.

"Selam olsun Milli Görüş`ün büyüklerine, selam olsun Milli Görüş`ün ak saçlılarına" diyen Erbakan, partiye sahip çıkmak için gayret sarf etmiş, Anadolu`yu karış karış gezmiş Mustafa Kamalak`ı da hürmetle selamladığını dile getirdi.

Kongredeki sloganlarının "Milli Görüş demek, Erbakan demektir" olduğunu belirten Fatih Erbakan, Erbakansız, bir Milli Görüş`ün düşünülemeyeceğini kaydetti.

Türkiye öncülüğünde bir İslam birliğinin kurulmasının, Milli Görüş`ün iktidara gelmesine bağlı olduğunu ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

"Saadet Partimizin yeniden ayağa kaldırılması, layık olduğu yere yeniden taşınması, bütün Milli Görüş`çüler ve bizlerin, hayattaki en önemli görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Milli Görüş`ün yeniden ayağa kalkması, parlak geleceği, Erbakan`ın ismine, eşsiz manevi mirasına yaraşır bir Saadet Partisi için yeni bir yürüyüşü, anlayışı hayata geçirmek çok büyük önem arz etmektedir. Bunu yapabilmek için gün bugündür. Burada vereceğimiz kararla, yeni bir dinamizm, yeni bir ruh, yeni bir gelecek. Aslından kopmayan yeni bir Saadet Partisi için daha etkin çalışmaların önünü açacağız.

Hiçbir göreve, hiçbir mevkiye kendiliğimizden talip olmayız ve olmadık da. Davamız için, milletimiz için, İslam aleminin kurtuluşu için bir görev yerine getirmemiz gerekiyorsa, yine o büyük liderin bir evladı olarak bundan da kaçmayız Allah`ın izniyle."

İKİNCİ 40 YIL HAREKATI BAŞLATIYORUZ ve TOPYEKUN SEFERE ÇIKIYORUZ

Çatışmak için değil, Türkiye ve İslam dünyasının karşı karşıya olduğu kronik problemleri çözmek için mücadele edeceklerini belirten Erbakan, "Bugün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma, kardeşlik günüdür. Bizler aynı Erbakan hocamız gibi ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız, ötekileştirici değil, uzlaştırıcı olacağız, uzaklaştırıcı değil, kucaklaştırıcı olacağız" diye konuştu.

Bugün Milli Görüş`ün, ikinci 40 yıl harekatını başlattıklarını, yeniden topyekun sefere çıktıklarını ifade eden Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

"Bu kongreyle birlikte Milli Görüş dinamiği yeniden harekete geçecektir. Saadet Partisini siyaset hayatındaki en etkili aktör yapmak olan Erbakan ruhu yeniden canlanacaktır. Milli Görüş`ün tarihinin en büyük atılım ve gelişme dönemi yeniden başlatılacaktır.

Bütün milletimize sesleniyoruz; Milli Görüş`ün ikinci Erbakan`ı döneminde aslımızdan kopmadan büyük bir değişiklik ve yenilik programını hazırlayacağız. Ey zalimler, sömürgeciler, ırkçı emperyalistler bundan böyle korkun bizden, yeniden diriliyoruz, yeniden şahlanıyoruz, yeniden geliyoruz."

Erbakan konuşurken, sık sık "Delege uyuma Erbakan`a sahip çık" ve "Bu gençlik seni başbakan yapar" sloganları atıldı.

Yapılan Konuşmalardan sonra oylamaya geçildi.Atatürk Spor Salonu`nda yapılan kongrede 1010 delegeden 874`ü oy kullandı, oyların 868`i geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarına göre, 656 oy alan Mustafa Kamalak, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday Fatih Erbakan ise 212 oy aldı. 



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22