SP MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM`DAN ``MAZBATA``AÇIKLAMASI

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam YSK?nın seçilmiş olan KHK?lı belediye başkanlarına mazbata vermemesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

11.04.2019 17:09:37 0
SP MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM`DAN ``MAZBATA``AÇIKLAMASI

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam YSK’nın seçilmiş olan KHK’lı belediye başkanlarına mazbata vermemesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden 11 gün geçmiş olmasına rağmen hala seçimle alakalı süreçler tamamlanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ve İstanbul’un bazı ilçelerindeki tekrar sayımların konuşulup tartışıldığı bir zamanda yeni bir kararla karşı karşıyayız.

 

Kars, Van, Diyarbakır ve Erzurum’da seçilmiş olan KHK’lı belediye başkanlarına YSK tarafından mazbatalarının verilmediği ve seçimlerde ikinci en yüksek oyu alan kişilere mazbata verilmesi kararını üzüntüyle takip ediyoruz.

 

KHK ile ihraç olan kişiler, çalışmış oldukları kurumlardan herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın çıkarıldılar. İcranın, yani hükümetin kararı ile ihraç edildiler. Bundan dolayı yaşadıkları haksızlık ve mağduriyet yetmezmiş gibi bir de seçilmiş olmalarına rağmen HKH’lı olma gerekçesi ile mazbataları verilmemektedir. YSK hükümetin yaptığı bu hukuksuz ihraçları bir yargı kararı gibi değerlendirip işleme tabi tutamaz!

 

YSK’nın dayanak gösterdiği kararın temeli yanlıştır. Bunun üzerinden doğru bir hukuk da inşa edilemez. KHK’lıların birçoğunun hukuki olarak sıkıntıları bulunmamakta ve kamu haklarından mahrum değillerdir. Mahkûmiyet kararları olmamalarına rağmen, mahkemeye dahi gidememektedirler. Neticede yürütmenin bu kararı yargı kararı gibi uygulanmaktadır. Esas problem “kuvvetler ayrılığı”nın yerle bir edilmesidir.

 

YSK’nın seçimlere girmesinde bir mani görmediği ve seçimlere girebilme ehliyeti verdiği adaylara seçildikten sonra mazbata vermemesi ne hukuken, ne vicdanen ne de ahlaken kabul edilebilir bir durum değildir. Seçimler üzerinden ülkemizin ve demokrasimizin bu kadar yıpratılmasını doğru bulmuyor, bu kararı kınadığımı bildirmek istiyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90