SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO GECİKECEKSE 6 YIL ŞARTI MUTLAKA ESNETİLMELİDİR

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ``Sözleşmeli öğretmene kadro gecikecekse 6 yıl şartı mutlaka esnetilmelidir``Dedi.

3.09.2018 16:32:51 0
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO GECİKECEKSE 6 YIL ŞARTI MUTLAKA ESNETİLMELİDİR
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Sözleşmeli öğretmene kadro gecikecekse  6 yıl şartı mutlaka esnetilmelidir''Dedi.
 
 
 
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO GECİKECEKSE 6 YIL ŞARTI MUTLAKA ESNETİLMELİDİR


1)-Sözleşmeli öğretmenlik;kabul edilmiş hatanın tekrarı,geçmiş sıkıntıları unutmanın,aynı kısır döngüyü yeniden kurup birçok değeri heba etmenin,öğretmenlerin işi ile eşi arasında tercihe zorlanmasının,haklı taleplere,geçerli mazeretlere duyarsız kalmanın adına dönüşüyor adeta..

2)-Sözleşmelilik; öğretmenin eşinden/çocuklarından ayrı olması nedeniyle iç huzurununda iş huzurunununda olmadığı bir zemin.Öğrencisine hizmet azmi ile ailesine hasret aczini aynı anda taşımak demek bu.Moral ve motivasyon ve verimlilik tartışması yaşanıyor.

3-)Sözleşmeli öğretmenlik,anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğünü bozuyor; eşleri,çocukları,anne babalarından 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor. Öğretmenlerimiz “zorunlu hasret” yükümlülüğünden, eğitim sistemi yaşanan sorunlar nedeniyle sözleşmeli öğretmen” yükünden kurtulmalı.

4)-Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması konusundaki haklı taleplerimize ve kararlı çabalarımıza olumlu cevap verilmesi için yeteri kadar gerekçenin oluştuğu kabul edilmeli.Bu konuda adım atmak bazı gerekçelerle erteleniyor olabilir.

5)-Öğretmenliğin/öğretmenlerin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenliğe derhal son verilmeli; sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamaları sona erdirilmelidir.
Sözleşmeli öğretmenlere kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle "6 YIL ŞARTI" esnetilmelidir.

6-Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki özlük hakları kaynaklı var olan makas kapatılmalı ve yaşanan tenakuzun da bir an önce önüne geçilmelidir.

 

 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04