SON KALE HAYMANA ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

?Kurtuluş Savaşı?nın Son Kalesi Haymana Meşaleli Yürüyüşü? 11 Eylül 2015 tarihinde saat 20.30?da Çaldağ- Kesikkavak- Haymana (7.5 KM) güzergahında gerçekleştirildi.

14.09.2015 10:00:14 0
SON KALE HAYMANA ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Haymana Kaymakamlığı ve Haymana Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kurtuluş Savaşı’nın Son Kalesi Haymana Meşaleli Yürüyüşü” 11 Eylül 2015 tarihinde saat 20.30’da Çaldağ- Kesikkavak- Haymana (7.5 KM) güzergahında gerçekleştirildi. Yürüyüşe Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James LARSEN’de katıldı. Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT ile kısa bir süre yürüyen büyükelçi LARSEN yürüyüşçülere bu kutsal görevlerinde başarılar diledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Ankara Şube Müdürü Şahin ÇILGIN, Av Koruma Şube Müdürü Ömer AYGÜL, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Koray SUNAMAK, Doğa Koruma Polatlı temsilcisi Mehtap AKDOĞAN, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Haymana temsilcisi Bediha KADIOĞLU, Haymana Belediyesi Başkan Yardımcıları, Müdürleri ve personeli, ile Haymanalı sporcular ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ellerinde meşalelerle Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN ile yola çıkan yürüyüşçüler ellerindeki meşalelerle renkli görüntüler verdiler. Yol boyunca kalabalığın çoşkusu söylenen marşlar ve sloganlarla doruğa çıktı.

Bu arada yürüyüşe katılanların objektifine takılan gökyüzünde beliren ay-yıldız görüntüsü şaşkınlık ve hayranlık uyandırdı. Fotoğraf ulusal basında ve internet sitelerinde yoğun ilgi gördü.

Haymana’ya ulaşan kafileyi kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Cimcime Meydanı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü Mehter Marşı ile yürüyen meşaleli, bayraklı Haymanalıları daha da çoşturdu.

Yürüyüş kafilesini karşılayanlar arasında sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James LARSEN’de vardı. Mehteran Bölüğünün konserini ilgiyle izleyen büyükelçi gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini belirtti.

Yürüyüş Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT’un yürüyüşe katılanlara teşekkür etmesiyle sona erdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00