?SON BAŞBAKANDAN SONRA DEVLET BAŞKANI SEÇİLMELİDİR?

Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, gündemle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

9.05.2016 23:07:30 0
?SON BAŞBAKANDAN SONRA DEVLET BAŞKANI SEÇİLMELİDİR?

Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı 20. Dönem Zonguldak Milletvekili  Necmettin Aydın, gündemle ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
     Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, 20'nci dönem Zonguldak Milletvekili Aydın; Türkiye'de son Başbakan 1 Kasım 2015  de seçilmiştir ve bundan sonra başbakan seçilmeyeceğini vurgulayarak “yarın Başbakan olan veya olacak kişinin en temel görevi önümüzdeki seçimlerde Devlet Başkanı seçilecek şekilde sistem değişikliğini en öncelikli mesele olarak ele alıp gerçekleştirmektir.”  değerlendirmesinde bulundu.
     “Türkiye'de son başbakan 1 Kasım 2015  de seçilmiştir ve bundan sonra başbakan seçilmeyecektir. Bu gün veya yarın başbakan olan veya olacak kişinin en temel görevi önümüzdeki seçimlerde Devlet Başkanı seçilecek şekilde sistem değişikliğini en öncelikli mesele olarak ele alıp gerçekleştirmektir. Bu temel görevi ağırdan alıp başbakancılık oynamak,(taksi durağı ziyaret etmek çocuklarla top oynamak, oyuncak dağıtmak gibi halkla ilişkilere yönelmek) hem tehlikeli hem de  gereksizdir. Başbakan olan kişinin en öncelikli görevinin bu olduğunu ve kendisinin son başbakan olduğunu kamuoyuna deklare etmesi ve sistem değişikliğine kilitlenmesi şarttır.
BAŞKANLIK SİSTEMİNE FİİLEN GEÇİLMİŞTİR
     Türkiye Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile başkanlık sistemine fiili olarak girmiştir. Bu gün en acil iş bunun yasal ve kurumsal şeklinin belirlenmesidir. Bunun yarı başkanlık gibi veya başka birtakım yöntemlerle sulandırılması. Uzatılması çok yanlış olur. Bunun sulandırılması geciktirilmesi ülkeye yapılacak en büyük kötülük olur.
      Türkiye son yüzyılda iki büyük sistem değişikliğini tüm eksikliklerine rağmen başarı ile gerçekleştirmiştir. Birincisi Cumhuriyet rejimine geçiş, ikincisi de çok partili hayata geçiştir. Bu iki büyük sistem değişikliği yüzyıllık geçmişimizdeki tüm gelişmelerin şekillendiği ana çerçeve olmuştur.
     Bu gün de sistem değişikliği elzem olmuştur. Altmış yıllık çok partili dönemde beş darbe olmuş milletin enerjisi kısır siyasi çekişmelerin içinde ve iç-dış gayrı meşru güç odaklarının manipülasyonları ve operasyonları ile harcanmıştır. Zaman olmuş azınlıklar çoğunluğu esir almış, zaman olmuş sistem kilitlenmiş ülke sahipsiz kalmıştır. Altmış yılın  yirmi yılında  icraat hükümetleri olabilmiş, kırk yıl kısır çekişmelerle heba olmuştur,
DEĞİŞİMLERİ KARİZMATİK LİDERLER GERÇEKLEŞTİRİR
     Tarih boyunca tüm milletlerin, toplumların hayatlarındaki büyük değişim ve dönüşümler büyük karizmatik lider sayesinde olmuştur. Tarih dediğimiz bir açıdan liderlerin maceralarıdır. Bizde de öyle oldu ve bu iki büyük değişim Atatürk ve İsmet İnönü gibi iki güçlü ve karizmatik liderle gerçekleştirdik. Bu gün de böyle büyük bir sistem değişikliğini yapabilecek güçlü ve karizmatik bir lider vardır. Bu fırsatlar elli, yüz yılda bir gelir. Sayın Tayyip Erdoğan on üç yıldır kesintisiz olarak her türlü muhalefete rağmen iktidardadır ve son olarak ta % 52 ile Cumhurbaşkanı seçilmiş, Ayrıca  Sayın Ahmet Davutoğlu’nun %41’lere düşürdüğü partinin oyunu  tekrar %50’lere çıkarmıştır.
     Önümüzdeki en az elli yıl yapacağımız iyi bir anayasa ve sistem değişikliği ile. Çok muhteşem bir sıçrama yapabiliriz, Yapmalıyız.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:YILMAZ TATLI

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19